Mdob Sezona 6 Yeni Eserle Giriyor

İçel Devlet Opera ve Balesi sanat sezonuna, 6'sı yeni olmak üzere toplam 16 eserle giriyor.


MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı yazılı açıklamada, yeni sanat sezonunda da önemli eserleri İçelli sanatseverlerle buluşturacaklarını belirtti.

Her ay ayrı bir eserin seslendirileceği, senfonik konserler hariç, toplamda 16 eserle yeni sezona gireceklerini ifade eden Şanal, şöyle devam etti:

"Çukurova ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin tek opera kurumu olan MDOB turneler yoluyla oldukça geniş bir alana hizmet götürüyor. Senfonik konserler, çocuk müzikalleri, müzikaller, opera, operet ve bale eserleriyle yeniden sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Yaz dönemi boyunca yürütülen yeni sanat sezonu çalışmalarıyla yıllık repertuvarını oluşturan MDOB sanatseverlerin ancak büyük masraflarla dünya sahnelerinde görmeye alıştıkları eserleri İçel'de seçkin sanatçılarla sahneleyerek paha biçilmez bir hizmeti de yerine getiriyor."

Ücretsiz halk konserlerinin ardından kendi sahnelerinde ise 2 Ekim Perşembe günü üç tenorle perdelerini açacaklarını dile getiren Şanal, her yıl olduğu gibi birbirinden önemli eserleri yeni sanat sezonunda da sanatseverlere buluşturacaklarını kaydetti.

Geçtiğimiz sanat sezonunda Türk opera ve balesinin önemli yapımlarını, klasik opera ve bale eserlerini sanatseverlerle buluşturan MDOB, sezona İçel Marina Amfi Tiyatrosu'nda 13-20 Eylül tarihlerinde seslendireceği ücretsiz halk konserleriyle başlayacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile