MDTO Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde Hazirlik Sinifi Açiliyor

MDTO Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde Hazirlik Sinifi Açiliyor

İçel Deniz Ticaret Odasi (MDTO), İçel’deki denizcilik egitimini uluslararasi standartlara tasima yolunda önemli bir adim daha atarak, MDTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde hazirlik sinifi açilmasina katki sundu.

MDTO’nun, hamisi oldugu denizcilik lisesinde hazirlik sinifi açilmasi için TOBB nezdindeki girisimleri sonuç verdi. MDTO, TOBB ve Milli Egitim Bakanligi arasinda yürütülen çalismalar sonucunda Milli Egitim Bakanligi, 2024-2025 egitim ögretim yilindan itibaren MDTO MTAL’de Ingilizce hazirlik sinifi açilmasina karar verdi.

Uzun süredir gündemdeydi

MEB, TOBB ve TOBB ETÜ arasinda imzalanan ’Mesleki Egitim Is Birligi Protokolü’ çerçevesinde İçel’de pilot okul seçilen MDTO MTAL’in egitim ve donanim kalitesini yükseltmeye yönelik birçok iyilestirme yapan MDTO, son olarak ögrencilerin yabanci dil becerilerinin artirilmasina odaklanmisti.

Denizciligin evrensel dilinin Ingilizce oldugu gerçeginden hareketle, 2021 yilindan itibaren okulda müfredata ek Ingilizce dersleri verilmesine öncülük eden MDTO, uluslararasi yetkinlige sahip egitmenlerin, okulun mevcut yabanci dil ögretmenleri ile birlikte derse katilmasini saglamis ve ögrencileri yabanci yayinlarla desteklemisti.

Uygulanan programin basarisini gören MDTO Yönetimi, TOBB nezdinde girisimlere basladi.

TOBB’un MEB ile yürüttügü çalismalar sonucunda oda yönetiminin talebi olumlu karsilandi ve 2024-2025 egitim ögretim yilindan itibaren okulda hazirlik sinifi açilmasina karar verildi.

Bu kararla MDTO MTAL, Anadolu meslek programi uygulayan okullar arasinda hazirlik sinifi açilan Türkiye’deki ilk denizcilik meslek lisesi oldu.

Tekliflerinin olumlu degerlendirilmesinden büyük memnuniyet duyduklarini belirten MDTO Baskani Cihat Lokmanoglu, uluslararasi niteligi bulunan denizcilik mesleginde Ingilizce bilmenin büyük önem tasidigini söyledi.

Denizcilik mesleginin uluslararasi niteligi nedeniyle meslekte basarinin en önemli unsurlarindan birinin Ingilizceye hakimiyet oldugunu belirten Lokmanoglu, “Bu yeni adim ögrencilerimizin yabanci dil ögrenme ve kullanma yeteneklerini gelistirecek, ögrencilerimiz Ingilizceyi teorik ve pratik olarak etkin sekilde kullanabilecekleri bir deneyim kazanacaklar. Hazirlik sinifinin açilmasi, İçel’de denizcilik egitiminin kalitesini artirma hedefine yönelik kararliligimizin bir sonucudur. Taleplerimize olumlu yaklasan Türkiye Odalar ve Borsalar Birligine ve Milli Egitim Bakanligimiza tesekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile