MEB Açiklamasi 'MEB Surasi'nin Artik Toplanmayacagi Yönündeki Haberler Gerçegi Yansitmamaktadir'

Milli Egitim Bakanligi (MEB), bazi basin yayin organlarinda yer alan Milli Egitim Surasi Yönetmeligi’nin kaldirildigi ve MEB Surasi’nin artik toplanmayacagi yönündeki haberlerin gerçegi yansitmadigini bildirdi.

MEB, bazi basin yayin organlarinda yer alan, Milli Egitim Surasi Yönetmeligi’nin kaldirildigi ve MEB Surasi’nin artik toplanmayacagi yönündeki haberlere iliskin yazili açiklama yapti. Açiklamada, Milli Egitim Surasi Yönetmeligi’nin kaldirildigi ve MEB Surasi’nin artik toplanmayacagi yönündeki haberlerin asilsiz oldugu belirtilerek, su ifadelere yer verildi:

"Zira 10 Aralik 2022 tarih ve 32039 sayili Resmî Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren Talim ve Terbiye Kurulu Baskanligi Yönetmeligi’nin 6 ve 16’nci maddeleri kapsaminda hazirlanan "Millî Egitim Sûrasi Yönergesi", Mart 2024 tarih ve 2796 sayili Tebligler Dergisi’nde yayimlanmistir. Böylece Millî Egitim Sûrasi ile ilgili çalismalar, Millî Egitim Sûrasi Yönergesi ile yürütülecektir. Ayrica Bakanligimizin ilgili birimlerince 21. Millî Egitim Sûrasi’nin düzenlenmesi amaciyla yapilan hazirliklarda önemli bir asamaya gelinmis; "dijital vatandaslik, kültürel mirasin teknolojik aktarimi, egitimde yapay zekâ, ögretmen ve yönetici yetistirme ve mesleki gelisimde dönüsüm, yeni teknolojiler ve ögrenme ortamlarinin dönüsümü, egitimde yesil dönüsüm ve teknolojik sürdürülebilirlik, teknoloji kullanimi ve etik, egitim teknolojilerinde erisilebilirlik ve kapsayicilik" gibi birçok baslikta istisareler için teknik ön çalismalarin planlanmasi tamamlanmis durumdadir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile