Meb'den Süryani Anaokuluna Onay

Milli EğŸitim BakanlığŸı MüsteşŸarı Yusuf Tekin, 86 yıl sonra açılan ilk Süryani okulu olan ǖzel Mor Efrem Süryani Anaokuluna onay verildiğŸini bildirdi.

MüsteşŸar Tekin, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, hükümetin 2002 yılından itibaren demokratikleşŸme konusunda önemli adımlar attığŸına işŸaret etti.
EğŸitim konusunda da cesur adımlar atıldığŸını ifade eden Tekin, geçen yıl Gökçeada'da Rum okulunun eğŸitim öğŸretime başŸladığŸını hatırlattı.
Süryani vatandaşŸların da okul açmak için geçen yıl başŸvuru yaptığŸını anımsatan Tekin, "Bu kapsamda BeyoğŸlu Süryani Kadim Meryem Ana Klisesi Vakfına ait olan ve 86 yıl sonra açılan ilk Süryani okulu olma özelliğŸi taşŸıyan İstanbul YeşŸilköy'deki ǖzel Mor Efrem Süryani Anaokuluna onay verdik. İşŸyeri açma ve çalışŸma ruhsatına ilişŸkin yazıyı valiliğŸe gönderdik. Hayırlı olsun" diye konuşŸtu.

 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile