MEB Öğretmen atamaları tarihi ve başvuru tarihleri ne zaman

MEB Öğretmen atamaları tarihi ve başvuru tarihleri ne zaman

Öğretmen adaylarının merakla beklediği açıklama sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı. MEB tarafından yapılan açıklamada başvuru tarihleri ve atama tarihine de yer verildi.

KPSS sınav sonuçlarının belli olmasının ardından yüzlerce öğretmenin merak içerisinde beklediği atama takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından nihayet açıklandı.

Yaz aylarında gerçekleştirilen KPSS sınavı kopya skandalı nedeniyle iptal edilmiş, sınavın tekrarlanması yoluna gidilmişti. Sınavın tekrarlanmasının ardından heyecan bir kat daha büyümüş başvuru ve atama tarihlerinin ise hangi aralıkta olacağı da ilgiyi bu alanda yoğunlaştırmıştı. İşte o beklenen tarih aralıkları nihayet açıklandı.

İşte T.C Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Basın açıklaması;

Bilindiği gibi Ağustos ayında yapılması planlanan 30 bin kadrolu öğretmen alımı KPSS’ye ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle, başvuruda bulunan öğretmen adayları açısından telafisi güç hukuki ihtilafların doğmaması adına durum netleşinceye kadar ileri bir tarihe ertelenmişti. Tekrarlanan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçlarının netleşmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen atama takvimi aşağıdadır;

5-12 Kasım 2010 tarihleri arasında kontenjanların güncellenmesi işlemi yapılmıştır. 22-24 Kasım’da taban puanlar belirlenerek, kılavuz yayınlanacaktır. 25 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında başvurular kabul edilecektir. Öğretmen atamaları 6 Aralık 2010 tarihinde yapılacaktır. Atanan öğretmen adayları 7 Aralık’ta göreve başlayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile