MEB Ve GSO'dan Mesleki Egitim Alaninda Is Birligi Çalistayi

MEB Ve GSO'dan Mesleki Egitim Alaninda Is Birligi Çalistayi

Gaziantep Sanayi Odasi’nda (GSO) Mesleki ve Teknik Egitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi kapsaminda Iletisim ve Görünürlük Stratejisi Hazirlik Çalistayi gerçeklestirildi.

Çalistaya, GSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ferhan Sagim, Milli Egitim Bakanligi (MEB) Meslekî ve Teknik Egitim Genel Müdürlügü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Baskani Sennur Çetin, Gaziantep Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Ibrahim Necip Kafadar, GSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Aslansoy, Perihan Çöçelli, Basar Küçükparmak, MEB ve GSO mesleki egitim uzmanlari katildi.

Proje kapsaminda MEB ve GSO is birliginde Türk ve geçici koruma altindaki Suriyelilere yönelik mesleki egitim ve istihdam olanaklarinin olusturulmasi hedefleniyor.

“Çalismalarimizla hem gençlerimizin hem de sektörlerimizin beklentilerini karsilamayi hedefliyoruz”

Toplantinin açilis konusmasini yapan GSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ferhan Sagim, GSO Mesleki Egitim Merkezi (GSO-MEM) ve Gaziantep Sanayici Isbirliginde Mesleki Egitim Projesi (GASIMEP) hakkinda katilimcilara bilgi verdi. GSO tarafindan hayata geçirilen projelerle gençlerin ara eleman degil aranan eleman olmalarini amaçladiklarini kaydeden Sagim, “GSO-MEM’de su ana kadar 8 bin kisiye mesleki egitim verdik. Bunun yani sira yüzlerce kursiyerin istihdamini sagladik. GASIMEP ile de 9’uncu sinifi tamamlamis ögrenciler arasindan yüksek basari oranina sahip Mesleki Beceri Testi (MEBET) ile seçilen ögrencilerin isletmelerle eslestirilmesi yöntemi ile ikili mesleki egitim sistemi sayesinde ögrencilerin hem isletmede meslek ögrenmelerini hem de lise egitimlerini tamamlayarak diploma almalarini sagliyoruz. Ayrica geçtigimiz Haziran ayinda Milli Egitim Bakanligi (MEB) Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügümüz ile CNC operatörlügü ve kaynakçilik alaninda meslek edindirmek ve isletmelerin ihtiyacini karsilamak üzere Mükemmeliyet Merkezleri Is Birligi Protokolü’nü imzaladik. Gaziantep Il Milli Egitim Müdürlügümüz ile Gaziantep’e özgü projeler üzerinde birlikte yapacagimiz çalismalarla hem gençlerimizin hem de sektörlerimizin beklentilerini karsilamayi hedefliyoruz. Vermis olduklari desteklerden ve is birliklerinden ötürü Milli Egitim Bakanligimiza, toplantimiza katilan Bakanlik ve Il Milli Egitim Müdürlügü yetkililerine ve uzmanlarina tesekkür ediyorum” dedi.

“Gençlerimize kaliteli ve erisilebilir mesleki ve teknik egitimin saglanmasini amaçliyoruz”

Mesleki egitimin bölge sanayisi açisindan tasidigi öneme dikkat çeken MEB Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Baskani Sennur Çetin de, konusmasinda mesleki egitimin önemine isaret ederek, “Projemiz kapsaminda gençlerimize kaliteli, erisilebilir mesleki ve teknik egitimin saglanmasini amaçliyor; egitim ortamlarinin iyilestirilmesi, egitime devami artiracak desteklerin verilmesi ve mesleki ve teknik egitimin sundugu firsatlar konusunda farkindaligin artirilmasini hedefliyoruz. Mesleki egitim yoluyla sosyal ve ekonomik uyum projesi, 3 ana bilesenden olusmaktadir. Bunlar, okullarin mesleki ve teknik altyapilarinin gelistirilmesi amaciyla ekipman alimi ve atölye kurulumlari, GKAS ve ihtiyaç sahibi Türk ögrencilere yönelik Ögrenci Destek Paketleri seklindedir. Bunlarla farkindalik ve görünürlük olusturulup, yürütülen iletisim faaliyetleri ile de egitime erisim, ev ziyaretleri ve sosyal uyuma yönelik çalismalar yapilmaktadir. Ögrencilerimizin verdigimiz desteklerle birlikte egitimlerini almalarini, mezun olduktan sonra is birligi yaptigimiz isletmelerde kalmalarini istiyoruz. Misafirperverliklerinden dolayi Gaziantep Sanayi Odasi’nin yönetimine ve çalisanlarina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Mesleki ve Teknik Egitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi’nin Gaziantep ve bölgedeki gençlerin nitelik kazanmalari ve istihdam edilmeleri noktasinda önem tasidigini söyleyen Gaziantep Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe de, Gaziantep Sanayi Odasi ile mesleki egitim konusunda yaptiklari ve ilerleyen süreçte yapacaklari ortak çalismalarla is birligi sürecini devam ettireceklerinin altini çizdi.

Toplanti mesleki egitim uzmanlarinin sunumlari ve soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile