MEB Yeni Egitim Ögretim Yilinda Ilkokullarda Sinav Saati Uygulamasinin Kaldirildigini Bildirdi

Milli Egitim Bakanliginin (MEB) 2024-2025 Egitim ve Ögretim Yilina Iliskin Is ve Islemler’ konulu genelgesinde, yeni egitim ögretim yilinda ilkokullarda sinav saati uygulamasinin kaldirildigi aktarildi.

MEB, ‘2024-2025 Egitim ve Ögretim Yilina Iliskin Is ve Islemler’ konulu genelge yayimladi. Genelgede, 2024-2025 egitim ögretim yilinin 9 Eylül 2024 Pazartesi günü baslayacagi bildirildi.

Ögretmenlerin mazeret ve istege bagli yer degisikligi islemlerinin de Agustos ayi içerisinde gerçeklestirilecegi kaydedilen genelgede, egitim ögretim yilinin baslamasiyla idareci ve ögretmenlerin yer degisikligi sürecinin tamamlanacagi kaydedildi.

“ögrenci kayitlari sirasinda kayit parasi veya baska ad altinda zorunlu olarak ücret alinmayacak”

Yeni egitim ögretim yilinda ögrenci kayitlari sirasinda kayit parasi veya baska ad altinda zorunlu olarak ücret alinmayacagi açiklanan genelgede, “Ögrenci kayitlari esnasinda kayit parasi veya baska ad altinda zorunlu olarak ücret alinmayacak, bu tarz uygulamalara dair sikayetlerin Valilikler tarafindan ivedilikle degerlendirilmesi ve gerekli islemlerin yapilmasi saglanacaktir” ifadeleri kullanildi.

“Dijital veli bültenleri ile sürekli ve düzenli olarak velilerimiz bilgilendirilecek”

Bakanligin yeni egitim ögretim yilinda önceliklerinden birisinin de ailelerin ögrencilerin akademik ve sosyal gelisim süreçlerine katkilarinin artirilmasi olacagi vurgusu yapilan genelgede, “Veliler, çocuklari taniyan, ilgi ve ihtiyaçlari ile kisilik özelliklerini yakindan izleyerek ögretmene, okul yönetimine destek veren ve okul-aile is birliginde egitim ögretim sürecinin iyilesmesine katki saglayan en önemli paydaslardir. Bu baglamda, Bakanligimizin yeni dönemde uygulamaya koyacagi faaliyetler ile okulda yürütülen çalismalar hakkinda dijital veli bültenleri ile sürekli ve düzenli olarak velilerimiz bilgilendirilecek, Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügünce baslatilan aile okulu çalismalari basta olmak üzere okul açilisi, veli toplantisi gibi faaliyetlerde egitimde velilerin ve aile ortamlarinin önemine vurgu yapan EBA’daki video ve dijital içeriklerden yararlanilacaktir” denildi.

Genelgeye göre, egitim ögretim kurumlarinda sinif annesi ve benzeri adlar altinda mevzuatta yer almayan uygulamalara izin verilmeyecek.

Ilkokullarda sinav saati uygulamasi kaldirildi

Ilkokullarda sinav saati uygulamasinin kaldirildigi bilgisi verilen genelgede su ifadeler kullanildi:

“Ögrencilere çoktan seçmeli sorularin yer aldigi kisa süreli, hazir bulunusluk, tarama vb. adlar altinda hiçbir sinav uygulanmayacaktir. Sonuç odakli ölçme ve degerlendirme yaklasimi yerine, süreç odakli ölçme ve degerlendirme uygulamalari benimsenerek ögrencilerin sosyal ve akademik gelisimleri sürekli takip edilecek ve bu mahiyette dersin içerigine uygun degerlendirme araçlari kullanilacaktir. Ögrencilerin süreç boyunca takip edilebilmesi amaciyla eksik ve/veya yanlis ögrenmeleri konusunda geri bildirim verilecek ve ögrenme/ögretme süreçleri bu dogrultuda yönetilecektir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile