'Mebim 147' Sayesinde 800 Kız Çocuğu Eğitime Kavuştu

Van Erciş'te kurulan ve bölgenin en büyük ikinci işveren kuruluşu olan MEBİM 147, "okumak istiyorum" diyerek arayan 800 kız çocuğunu eğitime kazandırdı.

Van-Erciş'te Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türksat ve Turkcell Global Bilgi işbirliğiyle açılan ve birinci yılını geriden bırakan MEBİM 147, şehrin deprem sonrasında zarara uğrayan sosyal ve ekonomik hayatının normalleşmesinde önemli katkılar sağladı. Aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi de olan iletişim merkezi, yayınladığı kamu spotları ve aldığı çağrılar ile 800 kız çocuğunu eğitime kavuşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi 1 yıl içerisinde 952 bin 225 başvuruyu cevapladı. MEB İletişim Merkezi, Türkiye'nin dört bir tarafından arayan vatandaşların MEB'in görevleriyle ilgili her türlü bilgi edinme, talep, görüş ve öneri, şikayet başvurularını 7 gün 24 saat karşılıyor. Yakında yurt dışından da çağrı almaya başlayacak olan iletişim merkezi, bu konudaki çalışmalarını sonlandırmak üzere. Van-Erciş'te 100 kişi ile hizmet veren iletişim merkezi bir yıl içerisinde 952 bin 225 başvuruyu cevapladı. MEBİM 147, bugüne kadar en çok Açıköğretim Lisesi İşlemleri, 4+4+4 eğitim sitemi, mesleki açık öğretim lisesi iş ve işlemleri ve personel işlemleri konuları ile ilgili olarak arandı.

"BİZ BURADAYIZ" DİYEN 800 KIZ ÇOCUĞU SESİNİ DUYURDU

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEBİM 147'nin iletişim açısından önemine dikkat çekti. İletişimde esas olanın konuşmak olduğunu belirten Avcı, MEBİM 147'nin, bundan bir yıl önce bu temel amaç üzerinde yükseldiğini ve öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin eğitime ilişkin bütün sorularına, sorunlarına kulak verdiğini kaydetti.

"Biz buradayız' diyen 800 kız çocuğumuzun MEBİM 147 sayesinde sesini duyurması ve çocuklarımızın okullarına kavuşmasının ayrıca anılmayı hak ettiğini düşünüyorum" diyen Avcı, "Depremin izlerini silmek amacıyla Van Erciş'te kurulan merkezimiz, depremzedelerle engelli vatandaşlarımızı istihdam eden bölgenin ikinci büyük işletmesi olma özelliğiyle de örnek bir sosyal sorumluluk projesi olmuştur. 7/24 açık bir iletişim kanalı olarak MEBİM 147, Bakanlığımıza da hizmet alanları ile ilgili talepleri, sorun ve beklentileri ilk elden öğrenme, vermiş olduğumuz hizmetleri sürekli olarak gözden geçirip iyileştirme imkanı sağlıyor. Bakanlığımız, TÜRKSAT ve Turkcell Global Bilgi işbirliğiyle hayata geçirilen iletişim merkezimizin kurulmasında ve bugünlere getirilmesinde emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"1 YILDA BAŞARILI PROJELERE İMZA ATTIK"

Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan ise, "Turkcell Global Bilgi olarak deprem sonrasında maddi ve manevi büyük yıkımlara sahne olmuş Van Erciş'te Milli Eğitim Bakanlığı ve Türksat işbirliği ile inşa ettiğimiz iletişim merkezimiz ile şehrin her anlamda gelişimine katkı sağlamış olmaktan ötürü son derece mutluyuz" dedi

Milli Eğitim Bakanlığı ile sağlanan uyum sayesinde bir yıl gibi kısa bir sürede başarılı projelere imza attıklarını belirten Pekkan, "Sağladığımız yüksek müşteri memnuniyeti, alanında uzman çalışanlarımızın gösterdiği başarının ve emeğin bir neticesidir. Kamu kuruluşları ile gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri neticesinde ülkemiz adına daha nice güzel işlere imza atacağına yürekten inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

MEBİM 147'de görev alan vatandaş temsilcileri, gelen çağrıların yüzde 92'sini anında çözüme kavuşturuyor. MEBİM 147 ve Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatının entegre bir şekilde çalıştığı güçlü altyapı sayesinde ilk temasta cevaplanamayan çağrılar ise 3 iş günü içinde çözüme kavuşturuluyor. 2012 yılı sonunda uluslararası yeterliliğe sahip bağımsız bir araştırma firması tarafından yapılan vatandaş memnuniyet araştırması sonuçlarına göre iletişim merkezinden hizmet alanların memnuniyet oranı yüzde 81 olarak belirlendi. Yapılan her araştırmada kamu sektörü ortalamasının üzerinde yer alarak başarısını kanıtladı. MEBİM 147 ÇALIŞANLARININ YÜZDE 95'İ DEPREMZEDE Çalışanlarının yüzde 50'si engelli olan MEBİM 147'nin 800 metrekarelik binası "engelli dostu" bir anlayışla tasarlandı. Yaş ortalaması 27 olan vatandaş temsilcilerinin yüzde 95'i ise depremzedelerden oluşuyor.

Van depremi esnasında 18 saat enkaz altında hayat mücadelesi veren MEBİM çalışanlarından Barış Dağınık, son 7 aydır fizik tedavi görüyor. Şu an koltuk değnekleri ile yürüyen Dağınık, MEB İletişim Merkezi’nin kendisine verdiği çalışma imkanı için çok mutlu olduğunu söylüyor. 1998 senesinde trafik kazası sebebiyle bacaklarından ağır yaralanan MEBİM çalışanlarından Funda Seçkin'e kaza sonrası deri nakli yapıldı. 2008 senesinde bacağı kesilen ve protez takılan Seçkin yaşadığı ağır psikolojik sorunların üstesinden MEB İletişim Merkezi sayesinde geldiğini ifade ediyor. VAN DEPREMİ'NDE BİR BACAĞINI KAYBETTİ Deprem esnasında oturdukları binayı kaybeden ve 9 saat enkaz altında kalan MEBİM çalışanlarından Özge Ulama'nın babası deprem esnasında sakat kaldı ve şu an yatalak bir şekilde hayatını sürdürüyor. Son bir yıldır psikolojik destek alan Ulama, MEBİM sayesinde ailesine yardım edebildiği için çok mutlu olduğunu belirtiyor. Van depreminde 33 saat 6 katlı binanın altında kalan MEBİM çalışanlarından Murat Sağlam bir bacağını kaybetti. Protez bir bacakla hayatını sürdüren Sağlam, MEBİM’in kişisel gelişimine büyük katkıları olduğunu ifade ediyor

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile