Meclis Araştırma Komisyonu Salim Uslu'nun Bilgisine Başvuracak

Meclis Araştırma Komisyonu Salim Uslu'nun Bilgisine Başvuracak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, Meclis'in 1 Ekim'de açılmasının ardından izleyeceği yol haritasını belirledi.

Komisyon aralarında eski başbakan ve bakanların da bulunduğu siyasilerin yanı sıra, 28 Şubat 1997 tarihli müdahale süreci ile ilgili Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun da bilgisine başvuracak.

Ülkemizde Demokrasiye Müdahale Eden Tüm Darbe ve Muhtıralar ile Demokrasiyi İşlevsiz Kılan Diğer Bütün Girişim ve Süreçlerin Tüm Boyutları ile Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, araştırma konularından birini oluşturan 28 Şubat 1997 tarihli müdahale süreci ile ilgili AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'yu 9 Ekim 2012 salı günü saat 14.00'te komisyon toplantı salonunda bilgisine başvurmak üzere toplantıya davet edildi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan 28 Şubat ve 27 Nisan Alt Komisyonu, Meclis'in açılacağı 1 Ekim'den itibaren medya, yargı, sendikalar, ekonomi ve Başbakanlık'tan hangi isimleri dinleyeceğini belirledi. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller'e tarihsiz davet gönderildi. Dinlenecek listenin başında gazete patronları ve dönemin etkin gazetecileri de yer alıyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile