Meclis Başkanı Çiçek, Astana Valisi Tasmagambetov'u Kabul Etti

Meclis Başkanı Çiçek, Astana Valisi Tasmagambetov'u Kabul Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, 'Ankara'da Astana Günleri' nedeniyle Türkiye'de bulunan Astana Valisi Imangali Tasmagambetov ve beraberindeki heyeti kabul etti.


Cemil Çiçek, kabulde yaptığı konuşmada, Astana Valisi ve beraberindeki heyeti Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyet ifade etti.

Türkiye ile Kazakistan'ın ortak tarih, ortak kültür, ortak dili paylaşan bir millet iki devlet olduğunu dile getiren Çiçek, bu buluşmanın, kardeşlerin buluşması olduğunu kaydetti.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in sadece cumhurbaşkanı değil, aynı zamanda Türk dünyasının da seçkin bir lideri olduğunu belirten Çiçek, "Kazakistan'ın bağımsızlığını ilan ettikten sonra başardıklarını, gelişmelerini yakından takip ediyoruz, bunları takip ederken de mutlu oluyor, gurur duyuyoruz." dedi.

Önümüzdeki günlerde Ankara'da gerçekleşecek Astana Günleri için de çok iyi tanıtım yapıldığını belirten Meclis Başkanı Çiçek, "Bu günler vesilesiyle gönül bağlarımız da sağlamlaşacak." diye konuştu.

Ay sonunda Kazakistan'ı ziyaret edeceğini, Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in de ekim ayında Türkiye'ye geleceğini hatırlatan Çiçek, bu ziyaretlerin ilişkilerin düzeyini gösterdiğini kaydetti.

Çiçek, iki ülke arasında ekonomik, siyasi, ticari ve kültürel ilişkiler olduğunu dile getirdi. Sıcak bir misafirperverlikle karşılandıkları için teşekkür eden Astana Valisi Imangali Tasmagambetov da bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Kazakistan'ı ilk tanıyan ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu vurguladı. Tasmagambetov, Türkiye'nin, o günden beri Kazakistan'ın kalkınması için desteklerine devam ettiğini kaydetti.

Tasmagambetov'a kabulde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de eşlik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile