Meclis'in kardeş köyü hizmetsizlikten yakınıyor

2 Nisan'da TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından 90. Yıl TBMM Hatıra Ormanı'nın sınırları içinde bulunan Karabük'ün Eskipazar ilçesi İmanlar köyü sakinleri hizmet alamamaktan yakınıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından 2 Nisan'da açılan 90. Yıl TBMM Hatıra Ormanı'nın sınırları içinde bulunan Karabük'ün Eskipazar ilçesi İmanlar köyü hizmet bekliyor.


Köy, TBMM ile kardeş köy ilan edilmişti. Köy halkı olarak TBMM ile kardeş köy ilan edilmekten büyük onur duyduklarını belirten muhtar İhsan Ünal, "Bize bunu bahşedenlere teşekkür ediyoruz, ama köyümüzün kanalizasyon ve köprü gibi bazı eksikliklerinin de giderilmesini arzu ediyoruz." dedi.

Karabük-Gerede karayolu İmanlar köyü mevkiinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından 13 dönümlük alana TBMM 90. Yılı Hatıra Ormanı yapıldı. Hatıra ormanına 13 bin fidan dikileceği belirtildi. Ormana fidan dikme törenine gelen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin açılışta yaptığı konuşmada, "81 ilde kurulacak olan Meclis Hatıra Ormanı Karabük ilinde de Eskipazar ilçemize nasip oldu. Bugüne kadar Meclis'imizin hiç kardeş köyü olmamıştır. TBMM'nin bundan sonra kardeş köyü İmanlar köyüdür. Sizler de Meclis'imizin hemşerilerisiniz." ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklama İmanlar köyü sakinlerini mutlu etti, bir bayram havasında karşılandı. Köy sakinleri şimdi köylerinin Türkiye gündeminde daha fazla yer alacağını umut ediyor. İmanlar köyü sakinleri TBMM Başkanı'nı ve milletvekillerini acı sulu çizleme ve bazlama yemeğe bekliyor.

Köyün kesin tarihi belli olmamakla birlikte ilk yerleşim alanı Bizans dönemine dayandığı belirtiliyor. Köyün ismi, Battal Gazi bu yörede yaşayan Pontusların İslam'a girmelerini sağladığı için köyün isminin İmanlar olduğu rivayet ediliyor. Köyün yerlileri Gökkaya, Çelik ve Düzduran sülaleleri olarak biliniyor.

Köy, Gerede-Karabük karayolu üzerinde bulunurken, ilçe merkezine 13, il merkezine 44 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Karayolundan 2 kilometre içerde bulunan köyün yolu asfalt. Köyün nüfusu 88 olmakla beraber çeşitli nedenlerle köyde 6 hane bulunuyor. Özellikle emekliler yaşıyor. Köyün ekonomisi ise hayvancılık ve tarıma dayanıyor. Bayramlarda köyün nüfusu 150-200 kişiye ulaşıyor.

ESKİPAZAR BELEDİYE BAŞKANI İMANLAR KÖYÜNDEN

29 Mart'ta yapılan seçimlerde AK Parti'den aday olan Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, İmanlar köyünde doğduğunu belirtti. Baş, "Ben bu köyde doğdum ve büyüdüm. Sayın Meclis Başkanı ile 20 senelik abi-kardeş dostluğumuz var. Sayın Meclis Başkanı'mızın bu açıklaması benim için de sürpriz oldu. TBMM 90. Yıl Ormanı'na ağaç dikerken bizim köyümüzün kardeş köy ilan edilmesi başta köy halkı olmak üzere herkesi mutlu etti. Onur duyduk. Köyümüzün adı artık Türkiye genelinde duyulacak. Biz köylüler, bize bu isme bahşedenlere layık olmaya çalışacağız." diye konuştu.

Köyün önemli bir özelliğine de dikkat çeken Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, şunları söyledi: "Akkaya bölgesinde bulunan şifalı su romatizma, cilt hastalıkları, cilt bakımı, basur, kaşıntı, kırılan kemiklerin kaynamasında faydalı. Burası hem şifa yönüyle hem de termal tedavi, sıra banyoları, lokal banyo ve fizik tedavi uygulamaları, tesisli kaplıcalar için Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün verdiği rapor var. Bu su yaz- kış 40 derece sıcaklığında akıyor. Burası ayrıca beyaz travertenlere sahip. Pamukkale'ye alternatif bir doğal travertenlere de sahip. Burası yıllardır insanlara şifa dağıtan bir su özelliğini de bulunduruyor. Buraya kurulacak bir tesis, spor kulüpleri içinde avantaj. Bu bölgede hem termal hem de yeni bir traverten oluşumu var. Yatırımcı için burası büyük bir cazibe merkezi olacak. Bölgenin Bayındırlık Bakanlığı tarafından mücavir alan ilan edilmesi sonrası bizlerin yapacağı projeler ile dünyaya model olacak bir tesisler oluşacaktır. Kısacası Akkaya bizim sarayımız olacak. Ankara'ya 1,5 saat, İstanbul'a ise 2,5 saat uzaklıkta. Burası Karadeniz E-80 ve E-5 karayolunun hemen altında."

KÖY MUHTARI: KANALİZASYONUMUZ VE KÖPRÜMÜZ YOK

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından kendilerine büyük sürpriz yapıldığını belirten köy muhtarı İhsan Ünal da şunları söyledi: "2006 yılında yapılan seçimlerde köye muhtar oldum. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Karabük iline bir TBMM hatıra ormanı yapılacağını, bunu herkesin geçerken görebileceği bir yere yapılmasını istediklerinde, ben de eğer uygun görürlerse köyümüzün sınırları içinde bulunan yol kenarındaki 13 dönümlük alana yapılabileceğini söyledim. Geldiler, gördüler ve bu alan hoşlarına gitti. Sayın Meclis Başkanı'mızın açıklaması bizi mutlu etti. Bize verilmiş en büyük onur. Biz de Sayın Meclis Başkanı'mızın bu jestine karşılık başta şahsı olmak üzere 550 milletvekilini onursal hemşerimiz ilan ettik. Bu onur köyümüzdeki göçü durduracak, fakat köyümüzün bazı eksiklikleri var. Bu eksikliklerin giderilmesi Meclis Başkanı'mızın işi değil elbette. Bir kanalizasyonumuz yok, köyümüzde PTT acentesi yok. Köyümüze girişte bulunan köprü yıkılmak üzere. Üzerinden ne bir iş makinesi ne de bir tarım makinesi geçebiliyor. Her an yıkılmak üzere. Bunların yapılmasını istiyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile