Meclis'in Yeni Yasama Yılı Açılışında İlginç Görüntüler

TBMM'nin yeni yasama yılı açılışı için Meclis'e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Kurul salonuna girişinde AK Parti milletvekilleri tarafından ayakta alkışlanırken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ve MHP milletvekilleri de ayağa kalktı

TBMM'nin yeni yasama yılı açılışı için Meclis'e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Kurul salonuna girişinde AK Parti milletvekilleri tarafından ayakta alkışlanırken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ve MHP milletvekilleri de ayağa kalktı. Baykal ve bir grup milletvekilinin ise ayağa kalkmadıkları gözlendi.
TBMM'nin 23. dönem 5. yasama yılı açılışı dolayısıyla gerçekleştirilen özel gündemli toplantı ilginç görüntülere de sahne oldu. Cumhurbaşkanı Gül'ün Genel Kurul salonuna girişinde AK Parti milletvekilleri ayağa kalkarak Cumhurbaşkanı Gül'ü alkışlarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP ve MHP milletvekilleri ise Gül'ü ayağa kalkarak karşıladı. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve çevresindeki bir grup milletvekili ise ayağa kalkmadı.
Yeni yasama yılı açılışına, BDP'nin Meclis'te olması nedeniyle ABD Başkanı Obama'nın Meclis'e hitabı dışında Genel Kurul salonuna gelmeyen askerler tam kadro katıldı. Yüksek yargı organlarının da katıldığı açılışa katılmayan isim ise Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker oldu. Açılışa Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve BDP Genel Başkanı Demirtaş da katılırken, Kars'ta bulunan MHP lideri Bahçeli açılışa gelemedi.
Yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla bütün milletvekillerinin sıralarına birer demek karanfil bırakıldı. Bazı milletvekilleri, karanfilleri, gazetecilerin oturdukları bölüme attı.
Hükümet, açılışa 5 bakan hariç tam kadro katıldı. Devlet Bakanları Faruk Özak ve Selma Aliye Kavaf, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Bayındırlık ve İmar Bakanı Mustafa Demir, programları nedeniyle açılışa katılamadı. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasını dağıtılan kitapçıktan takip etti. Erdoğan'ın, konuşma metninin bazı bölümlerinin altını çizdiği gözlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile