TBMM Dikmen girişinde toplanan Dersim Mağdurları Platformu üyesi bir grup temsili kefen giyerek "Kayıp kızlarımız nerede", "75 yıl önce katlettiniz şimdi mutlumusunuz", "Devlet Dersim'den özür dilesin" yazılı dövizler taşıdı.
Grup adına yapılan basın açıklamasında, TBMM'de 4 Mayıs 1935'te çıkarılan 'Tunceli Vilayeti idaresi hakkında 2884 sayılı kanun' neticesinde 1937-38 yılları arasında binlerce masum sivilin katledildiği iddia edilerek 4 Mayıs'ların 'kara gün' olarak anıldığını vurgulandı. Dersim sorununun Kürt sorunu kapsamında içerisinde çözülecek bir sorun olmadığı öne sürülerek "Çünkü göreceksiniz; Kürt sorununun çözülmesiyle birlikte Dersim sorunu da çözülmüş olmayacaktır" denildi. En doğru yolun entrikasız, içten ve samimi diyalog ile toplumsal yüzleşmenin sağlanması olduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi: "Zorla alıkonulan kayıp kızlarımız hakkında devlet elinde bulunan bilgi, doküman ve arşivler açılmalı ve istedikleri takdirde aileleriyle bağları yeniden kurulmalıdır.
1926-1937 ve 1938 yıllarında Elazığ'da idam edilen toplum önderlerinin mezar yerleri ile birlikte tüm katliam yerleri açıklanmalı, kalan mevcut kemikler üzerinde DNA analizleri yapılarak ailelerine teslim edilmelidir." Yapılan basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.
Meclis Önünde Kefenli Eylem
Dersim Mağdurları Platformu, 1937-38 yılları arasında Tunceli'de yaşanan olayları protesto etti.