Meclis'te makul Kürt polemiği

Meclis'te makul Kürt polemiği

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, HDP’li milletvekillerinin “Makul Kürt” sataşmalarına, “Benim makul Kürtlüğümü senin ömrün öğrenmeye yetmez. Ben makul Kürt’üm ama senin ne Kürt’ü olduğunu bilmiyorum” diye cevap verdi.

HDP grup önerisinin görüşüldüğü Meclis'te gergin anlar yaşandı.

“VİCDANINIZLA KONUŞUN”
Kürsüye gelen AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, HDP sıralarına dönerek “Arkadaşlar haklı olarak beyaz toroslara itiraz ediyorlar ama Başbakanımızın söyledikleri açıktı. Türkiye beyaz toroslar dönemine dönmesin gibi bir anlamı vardı o konuşmanın. Vicdan sahibi herkes beyaz toroslara geri dönmeyi isteyecek insanalrın en sonuncusunun Ahmet Davutoğlu olduğunu bilir. Biraz vicdanla konuşalım” dedi.

“MOTOSİKLETLİ KATİLLERİ BİLİYOR MUSUNUZ?”
AK Parti sıralarından alkış alan Miroğlu, HDP sıralarından gelen tepkilere ise “Sizin de motosikletli katillerden haberiniz var mı? Nusaybin'de Medeni Konak'ı beyaz toroslar öldürmedi. Konak'ı YDG-H üyesi iki tetikçi öldürdü bunu çok iyi biliyorsunuz.” cevabını verdi.

Öte yandan Miroğlu, HDP'li milletvekillerinin “Makul Kürt” sataşmalarına, “Benim makul Kürtlüğümü senin ömrün öğrenmeye yetmez. Ben makul Kürt'üm ama senin ne Kürt'ü olduğunu bilmiyorum” diye cevap verdi.

Meclis'te makul Kürt polemiği
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile