Meclis Toplantısında Gazeteci Protestosu

Meclis Toplantısında Gazeteci Protestosu

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin Ağustos ayı ikinci toplantısında damgasını basın mensuplarının protestosu vurdu.

Dün yapılan Adana Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı sonrası Kent Gazetesi'ne gitmek üzere Büyükşehir Belediye Meclisinden ayrıldığı sırada üç kişinin saldırısına uğrayarak darp edilen Gazeteci Özcan Aladağ'a, bugün özelikle meslektaşları, meclis üyeleri ve belediye bürokratları geçmiş olsun dileklerini iletti. Aladağ, son günlerde Altınkoza'da yapılan ihale ile ilgili eleştirel yazılar yazdığını ve bu yüzden saldırıya uğradığını belirterek, "Zanlılar tespit edildi. Emniyet arıyor, pek yakında her şey ortaya çıkar. Biraz bekleyin" dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz salona girdiği sırada mecliste bulunan basın mensupları ellerindeki fotoğraf makinelerini ve kameralarını başkanlık masasına bıraktı. Olayı anlamakta güçlük çeken Aldırmaz, Belediye Basın Bürosundaki görevliye olayı sorarak öğrendi. Bunun üzerine Aldırmaz, Özcan Aladağ'a yapılan saldırının belediye dışında gerçekleştiğini ifade ederek, basın mensuplarından fotoğraf makinelerini ve kameralarını geri almalarını istedi. Basın mensupları ise protestonun amacına ulaştığını belirterek, makine ve kameralarını geri aldı.
Mecliste gündem dışı söz alan MHP'li Ömer Seyfettin Turhan ile CHP'li Necmettin Atay, Özcan Aladağ'a yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek, geçmiş olsun dileklerini ifade eden konuşmalar yaptı.
Yapılan konuşmalardan sonra meclis gündeminde bulunan 4 madde, komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.
Meclis çalışmalarına yarın saat 14.30'de devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile