Meclis, Yarın Özgecan Aslan'ın Öldürülmesine Tepkisini Ortaya Koyacak

MELDA LJETİNER- Meclis, toplumda infiale yol açan ǖzgecan Aslan'ın öldürülmesine tepkisini ortaya koyacak.

AK Parti Grup BaşŸkanvekili Belma Satır, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, ǖzgecan Aslan'ın vahşŸice öldürülmesinin toplumda infiale yol açtığŸını belirterek, herkesin kendi alanında olayı kınadığŸını, tepkisini gösterdiğŸini söyledi.

"Gösterilen tepkileri çok doğŸal ve çok doğŸru buluyorum" diyen Satır, milletvekilleri olarak da olaya tepkilerini gösterdiklerini, kamuoyunun da yürüyüşŸlerle ve basın açıklamalarıyla olayı kınadığŸını anlattı.
Satır, milletvekilleri olarak yarın koyu renk takım elbise giyerek Meclis'e geleceklerini, konuyla ilgili kınama mesajları vereceklerini, gündemdışŸı ve yerinden kısa söz taleplerinde ǖzgecan'ın öldürülmesi olayıyla ilgili duygu ve düşŸüncelerini, tepkilerini dile getireceklerini söyledi.

Milletvekillerine de bu yönde telkinlerde bulunacaklarını kaydeden Satır, "Eminim kendileri de bu yönde düşŸünüyorlar ama biz de bu yönde telkinde bulunacağŸız" dedi.

LJağŸrıyı kadın erkek ayırımı yapmadan tüm AK Parti milletvekillerine yaptıklarını ifade eden Satır, "Bu sadece kadınlarla ilgili bir konu değŸildir. Kadın erkek herkesin sorunu. Toplumun halk sağŸlığŸıyla ilgili sorundur. Geçen haftalarda kurduğŸumuz AraşŸtırma Komisyonu'nda hem kadın hem erkek milletvekillerimizin olmasını ısrarla istemişŸtim. Erkek milletvekillerimiz de basına açıklamalarda yaptılar, gündem oluşŸturdular. Bunu da çok doğŸru buluyorum. Bu konuyu kadınlardan, ziyade erkeklerin de tartışŸmasını ve çözüm üretmesi gerekir" diye konuşŸtu.
ǖzgecen Aslan'ın öldürülmesi olayında içlerini en çok acıtanın katile babasının destek vermesi olduğŸunu ifade eden Satır, "Bu toplumsal bir facia...Bence buradan da olaya bakmak lazım. Sosyologlar, psikologlar, toplum bilimcilerin de konuyu bilimsel olarak incelemesi gerekir. Olayın İçel gibi gelir düzeyi ve kentleşŸmenin yüksek olduğŸu, sahil kenti olması da incelenecek konu. Ben buna şŸiddet demiyorum, caniliktir. Bu konuda psikologların devreye girmesi gerekir" görüşŸünü kaydetti.

 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile