Medical Point'e Elektrikli Araçlar Için Sarj Istasyonu Kuruldu

Medical Point'e Elektrikli Araçlar Için Sarj Istasyonu Kuruldu

Enerjideki dönüsümü desteklemek adina projelerini bir bir hayata geçiren Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Medical Point Hastanesi, elektrikli araçlar için sarj istasyonu kurdu. Medical Point Hastaneler Grubu CEO’su Veysi Kubba, “Teknoloji hizla degisiyor ve gelisiyor. Biz de bu degisimin bir parçasi olarak hem hastalarimizin ihtiyaçlarini karsilamak üzere hem de hizmet kalitemizi yukariya çikarmak adina iki üniteli sarj istasyonumuzu kurduk” dedi.

Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) verilerine göre, temmuz ayi itibariyle trafikte yaklasik 33 bin adet elektrikli araç bulunuyor. Elektrikli araçlar Türkiye’de giderek yayginlasirken, IEÜ Medical Point Hastanesi de, hastanenin otopark alanina iki adet sarj istasyonu kurdu.

Bu konuda öncü olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarini ifade eden Medical Point Hastaneler Grubu CEO’su Veysi Kubba, “Hastalarimiz muayene olurken, elektrikli arabalarini hastanemiz otoparkinda sarj etme imkâni bulacak. IEÜ Medical Point Hastanesi olarak hizmet yelpazemizi daha kaliteli hale getirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermeye devam edecegiz. Türkiye degisiyor ve gelisiyor. Biz de bunu görerek hizmet kalitemizi yukariya çikariyoruz. Kendimizi her zaman hasta ve hasta yakinlarinin yerine koyuyoruz. Onlarin ihtiyaçlarini gidermek için yola çiktik ve bu gelismeleri her geçen gün artirarak devam ettirecegiz” diye konustu.



Enerji Yönetim Sistemi Sertifikasi

Hastanenin, Kalite Iyilestirme ve Gelistirme Müdürlügü ve Teknik Hizmetler Müdürlügü öncülügünde, enerji yönetimi alaninda gerçeklestirdigi uygulamalar sonucunda "ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikasi" almaya hak kazandigini da hatirlatan Kubba, “Güvenli ve sürdürülebilir enerjiye erisim saglanmasi için yaptigimiz çalismalarla enerji yönetim sistemimizi kurarak verimli enerji kullanimi ile insana ve dünyaya olan saygimizi bir kez daha göstermis olduk. Gezegenin sagligi, esittir insan sagligi mottosuyla çiktigimiz bu yolda, gerek hastane içerisinde verdigimiz enerji yönetimi egitimleriyle gerekse enerji alaninda gerçeklestirdigimiz yatirimlarla dünyaya biraktigimiz karbon ayak izimizi ciddi oranda düsürdük” ifadelerini kullandi.

Medical Point, enerjisini günesten aliyor

IEÜ Medical Point Hastanesi, enerji hizmetleri konusunda faaliyet gösteren bir firma ile Günes Enerjisi Santrali (GES) projesi için de sözlesme imzalamisti.

Bu proje ile birlikte hastanenin, elektrik tüketiminin yüzde 80’ini günesten karsilayacagini ve yilda 4 bin 750 ton daha az karbon emisyonu saglayacagini kaydeden Kubba, “Günümüzün ve gelecegin en temiz enerji modelini günes enerji santralleri olusturuyor. Ülkemiz ise günes enerjisi potansiyeli bakimindan Avrupa’da ilk siralarda yer aliyor. Önemli olan bu enerjiyi dogru bir sekilde kullanabilmek” sözlerine yer verdi.

Ücretsiz vale uygulamasi

Hastanede ayrica ücretsiz vale hizmetini de baslattiklarini dile getiren Kubba, “Ücretsiz vale hizmeti ile hastalarimiz ve yakinlarinin daha iyi hizmet almalarini saglamak üzere yeni bir uygulamaya basladik. Bu uygulamalar, hastanemizin hizmet kalitesini yukariya tasiyarak topluma daha fazla deger üretme noktasinda öncülük görevini üstlenmektedir. Halkimiz her seyin en iyisine layiktir. Biz de bu hizmetlerin üzerine her gün daha fazla ekleyerek topluma hizmet etmeye çalisiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile