Medvedev 2012 Devlet Başkanlığı Seçimlerinde Aday Olup Olmayacağına "Çok Yakında" Karar Ve

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, 2012 seçimlerinde yeniden aday olup olmayacağına henüz karar vermediğini ifade etti.

Skolokovo İnovasyon Merkezi‘nde bir basın toplantısı düzenleyen Medvedev, "Devlet başkanlığı seçimlerine katılma konusunda karar verdikten sonra açıklama yapacağım. Çok fazla beklemek zorunda kalmayacaksınız" dedi.

Bu konuda karar vermek için zamanın henüz uygun olmadığını belirten Medvedev, bu konuda konuşmak için ortamın uygun olması gerektiğini, ancak önünde çok da fazla zaman kalmadığını ifade etti.

"NATO FÜZE SAVUNMA PROGRAMI RUSYA‘YI HEDEF ALIYOR"

NATO‘nun füze savunma programına da değinen Rusya Devlet Başkanı Medvedev, sözkonusu programın Rusya dahil üçüncü ülkelerin stratejik kabiliyetlerini azaltmaya yönelik olduğundan şüphe bulunmadığını ifade etti.

NATO‘nun bu konuda ya samimi olması, ya da Rusya ile işbirliği yapması gerektiğini kaydeden Medvedev, "Bizim şu an NATO ile ilişkilerimiz aslında kötü değil. İlişkilerin iyi olması her iki taraf açısından da iyi. Tabi bizden kaynaklanmayan (meselelerden dolayı) ilişkilerimizin askıya alındığı dramatik, zorlu bir dönem geçirdik. Bu durum NATO‘nun inisiyatifyle ortaya çıkmıştı ve (sorunun hallinin) onlara bağlı olduğunu söylemiştim. Eğer işbirliği yapmak istemiyorlarsa biz bunda ısrar etmeyiz" ifadelerini

kullandı.

"PUTİN‘LE UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Rusya Başbakanı Vladimir Putin‘le siyasi ilişkisinin 20 yıl önce başladığını söyleyen Medvedev, Rusya‘nın kalkınmasına yönelik meseleler gibi stratejik konularda düşüncelerinin çok benzer olduğunu dile getirdi.

Buna karşın, bu durumdan Devlet Başkanı ile Başbakan‘ın her zaman aynı şekilde düşündükleri manasının çıkarılmamasını isteyen Medvedev, "Siyasi kararlar oldukça iyi düşünerek, dengeler gözetilerek alınmalı. Burada oyun oynamıyoruz. Milyonlarca insanın hayatından bahsediyoruz. Burada kendi kendimizi de eğlendirmiyoruz. Putin‘le ilişkimiz 20 yıl öncesine dayanıyor. Birbirimizi gayet iyi tanıyoruz. Yakın bir ilişkimiz var. Kritik meselelerde de fikirlerimiz birbirine çok yakın. Ancak bu aynı şeyi

düşündüğümüz manasına gelmiyor. Böyle birşey yanlış olur, sıkıcı olur. Herkes çeşitli meselelere karşı kendi fikrini, kendi düşüncesini ve kendi yaklaşımını ifade etme hakkına sahiptir. Fakat stratejik meselelerde fikirlerimiz birbirine çok yakın, aksi takdirde birlikte çalışmamız mümkün olmazdı" dedi.

"ÜLKENİN MODERNİZASYONU UZUN FAKAT ÖNEMLİ BİR SÜREÇ"

Ülkenin modernizasyon konusuna da değinen Medvedev, "bunun çok uzun fakat çok önemli bir süreç" olduğunu vurguladı. Amaçlarının, ülkenin gelişimine yeni bir kalite kazandırmak olduğunu belirten Medvedev, "Modernizasyon sadece tedrici bir gelişim, hali hazırda elde ettiğimiz bazı olumlu neticileri güçlendirmek meselesinden ibaret değil. Modernizasyon, durumun niteliksel olarak değişimidir. Henüz bu aşamada olmadığımızdan eminim. Fakat bu bir U dönüşü yapmamız gerektiği manasına da gelmiyor. Yeni bir

modernizasoyn dalgasından veya benzeri bir şeyden bahsetmemeliyiz" dedi.

Bu konuda belirlediği önceliklerin bulunduğu ve sürecin bu öncelikler üzerinden işlemesi gerektiğini kaydeden Medvedev, "Bunlar üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile