Medvedev: En güçlü silah bilgisayar

Başkan Medvedev, Rusya'da geleneksel 1 Eylül yeni öğretim yılını Kazakistan sınırındaki Orenburg kentinde kutladı. Orenburg'ta Kadet (Askeri okul) Okulu'nun açılış merasimine katıldı

Medvedev: Bilgisayar, tank ve tüfekten daha önemli... Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, ülkenin Orenburg kentinde yeni açılan askeri okul öğrencileriyle bir araya gelerek önemli tavsiyelerde bulundu. Medvedev, "Bugün bilgisayar, otomatik tüfek ve tank gibi silahlardan daha önemli" dedi.

Başkan Medvedev, Rusya'da geleneksel 1 Eylül yeni öğretim yılını Kazakistan sınırındaki Orenburg kentinde kutladı. Orenburg'ta Kadet (Askeri okul) Okulu'nun açılış merasimine katılan Medvedev, ülkenin her bölgesinde bu tür askeri okul sayısını artıracaklarını kaydetti. Rusya Başkanı, "Sizler burada okuyan ilk çocuklar olacaksınız. Bu büyük şeref ve büyük mutluluk. Çünkü, burada gerçekten de her şey akıl ve teknolojiyle yapılmış. Çağdaş eğitim kurumları böyle olmalı. Biz eğitimimizin modernleştirilmesiyle uğraşıyoruz ve bunun için para harcıyoruz." diye konuştu.

Daha sonra Medvedev, okulu gezerek sınıfları dolaştı. Bir sınıfta geleceğin askerleri olacak çocuklarla muhabbet eden Medvedev, kendilerine önemli tavsiyelerde bulundu. Bilgisayar kullanmayı bilmenin önemli olduğunun altını çizen Rusya Başkanı, "Bilgisayar kullanmasını bilmeyen insan normal bir subay olamaz, vatanının savunucusu olamaz ve genelde ekonomimizin başka alanlarında çalışamaz. Bugün bilgisayar otomatik tüfek ve tank gibi silahlar kadar önemli. Ama daha ciddi söyleyeyim, bilgisayar daha önemli." dedi.

Rusya Eğitim Bakanlığı'na göre, 1 Eylül'de 1,5 milyon çocuk ilk eğitimine başlıyor. Bu rakam, 2009 yılına göre 50 bin fazla. Toplam olarak Rusya'da okullarda 12,8 milyon çocuk eğitime başladı. Bu da geçen yılla kıyaslamada 150 bin az az. Demografik durumdan kaynaklanan sorun 1998 yılından bu yana yaşanıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile