Medvedev, Gül`e Başsağlığı Diledi, 2 Uçak Dolusu Yardım Gönderiyor

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, yüze yakın vatandaşın yaşamını yitirdiği Van`da meydana gelen deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ü telefonla aradı, başsağlığı diledi.


Kremlin Basın Bürosu`ndan yapılan açıklamada, Medvedev, Türk meslektaşına depremle ilgili bütün çalışmalar için gereken yardımın yapılması ile ilgili öneride bulundu.

Rusya lideri, Acil Durum Bakanlığı yetkililerine, Türkiye`ye yardım yapılması için çalışmalara hazırlanması talimatını verdi. Basına bilgi veren Acil Durum Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanı İrina Andrianova, "Rusya Devlet Başkanı`nın talimatıyla Türkiye`de meydana gelen depremde çalışmalar için hazır duruma geldik. Il-76 tipli iki uçak uçuşa hazır. Uçaklarda arama-kurtarma ekibi, özel köpek uzmanları, psikoloji uzmanlar, seyyar hastane, arama-kurtarma teknolojisi ve malzemeler bulunuyor." dedi.

Rusya Federal Turizm Ajansı Rosturizm Basın Sözcüsü Oleg Moseyev ise depremde Rus turistlerin zarar görmediğni de kaydetti.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Moskova`da resmi ziyarette Ermenistan lideri Serj Sarkisyan da Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e başsağlığı mesajı gönderdi. Aliyev`in talimatıyla 100 kişilik Azeri arama-kurtarma ekibinin Türkiye`ye acilen gönderildiği de gelen bilgiler arasında.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile