Eser, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'de basın emekçilerinin önündeki sendikal engellerin kaldırılmasını istediklerini belirtti.
Bugün Türkiye'de, sadece Anadolu Ajansında sendikal faaliyet yürütüldüğünü ve Toplu İş Sözleşmesi yapılabildiğini ifade eden Eser, basın özgürlüğünden bahsederken, basın patronlarının da acımasızlığının ve sendika düşmanlığının unutulmaması gerektiğini vurguladı. Medya İşçileri Sendikası olarak tüm dünyaya seslendiklerini kaydeden Eser, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Tüm dünyada sansürün ve otosansürün olmadığı, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engellerin ortadan kalktığı, gazetecilerin sendikal haklarının ve çalışma koşullarının güvence altına alındığı, meslek etiğinin öne çıktığı bir medya istiyoruz.
Basın özgürlüğünün yolu sendikal mücadeleden geçer. Bizler öncelikli olarak çalıştığımız iş yerlerinde mücadelemizi başlatarak sendika üyesi olmak zorundayız. Bugün 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde uçurtma uçuran Türkiye Gazeteciler Sendikasına da birkaç sözümüz var. Bir taraftan uçurtmalar uçururken diğer taraftan Anadolu Ajansındaki yaklaşık 600 çalışanın Toplu İş Sözleşmesi sürecini yargıya taşıyıp, yaklaşık 8 aydır zam ve sosyal haklarının önüne engel koyanların uçurtmalarla akıllarını da uçurdukları gayet açık ve ortadadır. Haksız ve asılsız iddialarla açtığınız davaların biri mahkeme tarafından reddedilirken diğeri ise çok kısa zamanda sonuçlanacaktır. Tarih sizi emekçi düşmanı olarak anacaktır." Eser, mesajında, tüm meslektaşlarının Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutladı.
Muhabir: Şenay Ünal
Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eser Açıklaması
Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, tüm dünyada sansürün ve otosansürün olmadığı, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engellerin ortadan kalktığı, gazetecilerin sendikal haklarının ve çalışma koşullarının güvence altına alındığı, meslek etiğinin öne çıktığı bir medya temennisinde bulundu.