Vatandaşların gazetelerde okudukları diyet listelerini kullandıkları zaman ne gibi fayda sağladıklarını araştıran Hemşirelik Bölümü öğrencileri Ayşe Bayram, Dilek Ustael, Hacer Torun, Gülhan Çalıcı ve Bekir Karasakal, "Yaptığımız ankette, televizyon ve gazetelerde yapılan reklamların vatandaşları olumlu ya da olumsuz etkilediğini araştırdık. Vatandaşların birçoğu televizyon ve gazetelerde çıkan reklamlardan çok etkilendiklerini söylediler" dedi
Televizyonlarda çok güzel olarak gösterilen mankenlerin vatandaşı ne gibi etkilediğini de araştıran öğrenciler, "Vatandaşlar mankenlere bakarak kendilerini `çok çirkin ve şişman` hissediyor. Bunun üzerine televizyonda bulunan zayıflatıcı haplara başvuruyorlar" diye konuştu.
Medyanın Sağlık Üzerinde Etkisi
Ordu Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri "Medyanın Sağlık Üzerinde Etkisi" isimli hazırladıkları tez ödevinde sigaranın zararları hakkında çekilen reklam filmlerinin etkili olduğu ortaya çıktı.



















