MEGEM Egitimlerine Ilgi Artarak Devam Ediyor

MEGEM Egitimlerine Ilgi Artarak Devam Ediyor

Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan ve mesleki egitimler veren Mesleki Edindirme ve Gelistirme Merkezi’ne (MEGEM A.S.) yogun ilgi devam ediyor.

Eskisehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayali yetismis teknik ve kalifiye eleman ihtiyacini karsilamak amaciyla EOSB tarafindan kurulan, istihdama sundugu büyük katki ile Türkiye’ye örnek olan MEGEM, meslek sahibi olmak isteyenlerin yogun ilgisiyle karsilasiyor. Bin 500 kursiyeri meslek sahibi yapan merkezde “Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Egitimi”, “CNC Tezgâh Operatörlügü Egitimi” ve “Kaynak Egitimi” veriliyor. Merkezin 2022 yili ilk dönem kursuna 240 kisi basvuruda bulunurken, seçme sinavlarini basariyla tamamlayan 55 kisi egitim almayi hak kazandi.

“MEGEM’in istihdama katkisi büyük”

EOSB Yönetim Kurulu Baskani Nadir Küpeli, MEGEM’in 2009 yilindan beri Eskisehir sanayisinin nitelikli personel ihtiyacini karsiladigini, sanayiye katkisinin büyük oldugunu ifade etti.

Baskan Küpeli 2022 yili ilk dönem kursuna ilginin çok fazla oldugunu aktararak, “MEGEM, sahip oldugu teknik kapasiteyle ve yetkin egitmenleriyle, Eskisehir sanayinin ihtiyaç duydugu nitelikli is gücünün yetistirilmesine büyük katki sagliyor. Burada egitim alanlar, sanayi kuruluslarimiz tarafindan hemen istihdam ediliyor. 11 yildir Eskisehir sanayisine hizmet veren merkezimizde bu süre içerisinde açilan 26 kurs sonucunda bin 200 kisiye egitim verdik ve bu kursiyerler çesitli fabrikalarda istihdam edildi. 2022 yilinin ilk kurs dönemine de çok yogun bir ilgi var. Bu MEGEM’in istihdamdaki basarisinin ve verdigi egitimin ne kadar kaliteli oldugunun kanitidir. Ilginin yogun olmasindan dolayi alinan kursiyer sayisinda da artisa gittik. Kursiyer sayisini 55’e çikarttik. 27’nci dönem kursuna alinan 55 kursiyerin bu egitimleri basariyla tamamlayacaklarina inaniyorum. Tüm kursiyerlere basarilar diliyorum. Egitimlerini basariyla tamamlayanlarin en kisa sürede bölgemizdeki sanayi kuruluslarimizda istihdam edileceklerdir” dedi.



2022 yilinin ilk kursuna 240 kisi basvurdu

Eskisehir OSB Baskan Vekili ve MEGEM A.S. Yönetim Kurulu Baskani Metin Saraç ise, “2009 yilindan bugüne araliksiz 26 dönemdir hizmet veren merkezimiz bu süre içerisinde bin 200 mesleksiz gencimize ücretsiz egitim verdi ve meslek sahibi yapti. Kursiyerlerimizin yüzde 75’i kursumuzu bitirmeden hemen is sahibi oldu. Burada gençlerimizi nitelikli bir egitimden geçirmemiz neticesinde, daha mezun olmadan bir ise yerlesti. Bu bizim için bir gurur kaynagi” dedi.

Amaçlarinin gençlere güzel bir gelecek hazirlamak oldugunu söyleyen Saraç, “Gelecegimizin gençlerle sekillenecegine inaniyoruz. Gelecegin mesleksiz olarak devam etmeyecegini biliyoruz. Gelecegin isini, iyi yapan insanlarla beraber sekillenecegini biliyoruz. Bunu da Eskisehir OSB’nin istiraki olan MEGEM çatisi altinda yapiyoruz. Geçtigimiz yil 4 kurs dönemi sonunda 120 mezun verdik. Bu sayiyi artirmayi ve her sene 5-6 dönem kurs açmayi hedefliyoruz. Bu yilin ilk kursunu açiyoruz. 27’nci dönem kursuna 240 kisi basvurdu. Sinav ve mülakatta basari elde eden kursiyerlerden 55’i kurs almayi hak kazandi” diye konustu.

Saraç, egitimlerin 10 Ocak Pazartesi günü baslayacagini söyleyerek, 2 ay sürecek olan egitimleri basariyla bitiren kursiyerlere sertifika vereceklerini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile