Mehmet Akif, Kula’da Anıldı

Mehmet Akif, Kula’da Anıldı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 91.yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kula Meslek Yüksekokulu’nda “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” konulu seminer düzenlendi.

Öğretim üyeleri, idari personel ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminere konuşmacı olarak, CBÜ Turgutlu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mustafa Karaca katıldı.

Öğretim Görevlisi Karaca, “Mehmet Akif ' in Ruhu mili ve manevi değerleri üzerinde bilgiler vererek Milli Mücadeleye katkısını anlattı.

Ayrıca Milli Mücadele ve İstiklal Marşı 'nın yazıldığı dönemle ilgili de bilgi veren Karaca, “Tarihi olayları ve şahsiyetleri değerlendirirken zamanın şartları içinde değerlendirmek gerekir. Mehmet Akif 'in yaşadığı ve İstiklal Marşı 'nın yazıldığı zaman çok kritik zamanlardan birisidir. Üç kıtada 600 yıl hüküm sürmüş koskocaman Osmanlı Devleti 'nin yıkılışına şahit olan şairimiz, Osmanlı Devleti 'nin Mondros Mütarekesinden sonra içine düştüğü duruma dayanamamış, içinden gelen duygu selini, milli ve manevi değerlerle beslemiş ve çeşitli eserlerinde bizlere sunmuştur. Burada asıl vurgulamak istediğim Mehmet Akif 'in ruhunu anlayabilmektir. Çünkü bu ruh milletin ızdırabına tercüman olmaktaydı. Milli değerlerimizi dini motiflerimizle bezeyerek, halkın anlayabileceği eserler ortaya koymuş, adeta tüm Türk milletinin sesiymiş gibi dünyaya haykırmıştır” dedi.

Seminerden sonra gösterilen “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” belgesel filmi büyük ilgi gördü.Seminer sonunda Mustafa Karaca 'ya, Kula Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Salih Yavuzer tarafından teşekkür plaketi verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile