Mehmet Ali Erbil'in Taciz Ettigini Öne Süren Fenomen Ece Ronay Açiklamasi 'Sikayetçiyim, Cezalandirilsin'

Mehmet Ali Erbil'in Taciz Ettigini Öne Süren Fenomen Ece Ronay Açiklamasi 'Sikayetçiyim, Cezalandirilsin'

Sunucu Mehmet Ali Erbil’in klibinde oynadigi fenomen Ece Ronay Bilir’i taciz ve tehdit ettigi iddiasiyla 8 yil 10 aya kadar hapis cezasi talebiyle yargilandigi davada dinlenen müsteki Ece Ronay Bilir, “Sikayetçiyim. Cezalandirilmasini talep ediyorum” dedi. Mahkeme, apandisit ameliyati oldugu ögrenilen ve durusmaya gelmeyen Mehmet Ali Erbil’in mazeretini kabul etti.

Klibinde oynadigi sosyal medya fenomeni Ece Ronay Bilir’e attigi mesajlarin ifsa olmasinin ardindan hakkinda ’elektronik haberlesme araciligiyla cinsel taciz’, ’sesli, yazili veya görüntülü bir iletiyle hakaret’ ve ’tehdit’ suçlarindan 8 yil 10 aya kadar hapis cezasi talebiyle dava açilan Mehmet Ali Erbil’in yargilanmasina devam edildi. Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya geçtigimiz gün apandisit ameliyati olan sanik Mehmet Ali Erbil katilmazken, müsteki Ece Ronay Bilir ve taraf avukatlari salonda hazir bulundu. Mahkeme hakimi, sanik Mehmet Ali Erbil’in avukatinin celse arasinda sanigin bir hafta raporlu olduguna dair dilekçe sundugunu tutanaga geçirdi.

“Sikayetçiyim, cezalandirilsin”

Durusmada söz alan müsteki Ece Ronay Bilir, Mehmet Ali Erbil’den sikayetçi oldugunu söyleyerek, “Cezalandirilmasini talep ediyorum” dedi.

Müsteki avukati Ali Furkan Tatli ise, “Sanigin sosyal medya platformlarindan açmis oldugu canli yayinlardan anlasilacagi üzere sagligi gayet yerindedir” diye konustu.

Sanik Erbil’in avukati Seyda Yildirim, “Müvekkilin geçirmis oldugu ameliyat ve saglik raporuyla mazeretli oldugu ortadadir” diyerek gelecek celse müvekkilini hazir edecegini söyledi.



Mahkeme mazereti kabul etti

Mahkeme ara kararinda, sanigin mazeretinin kabulüne karar vererek, bir önceki celse sanik hakkinda çikarilan zorla getirme kararinin yerine getirilmesi çerçevesinde yeniden zorla getirme emri düzenlenmesine hükmetti. Durusma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Mehmet Ali Erbil’in ’elektronik haberlesme araciligiyla cinsel taciz’, ’sesli yazili veya görüntülü bir iletiyle hakaret’ ve ’tehdit’ suçlarindan 1 yil 11 ay 15 günden 8 yil 10 aya kadar hapsi isteniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile