Mehmet Ali ve Kardeşi Artık Annesinin Yanında

Soma'da çocuklarına yemek pişirip madene giden ve faciada hayatını kaybeden işçi Yüksel Cangül'ün çocukları Mehmet Ali ve Emir Can'ın annesi Saniye Şahgül, iki çocuğunun velayetini almak için mahkemeye dilekçe verdi.

Mehmet Ali ve kardeşi Emir Can, ikinci evliliğini yapan annesinin evinde kız kardeşleri 3 yaşındaki Yağmur ve 6 aylık Irmak bebek ile yaşamaya başladı.

Mehmet Ali Cangül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının evinde taziyeleri kabul etmek için bir süre daha kaldığını belirterek, sabah annesi ile adliyeye gidip velayet işlerini hallettiklerini ve eve döndüklerini anlattı.
Annesi ile bir sorunu bulunmadığını komşularına kırgın olduğunu ifade eden Mehmet Ali, "Dört yıl evvel kimse kapımı çalmıyordu, bu olay olduktan sonra herkes başıma üşüştü neden?" diye sordu.
- "Çocuklarımın yanındayım"
Anne Saniye Şahgül de anlaşmazlık yaşadığı eşi Yüksel Cangül'den 2010 yılında ayrıldığını, sonra yeniden evlendiğini, şimdiki eşinin de maden işçisi olduğunu anlattı.
Bu süreç içinde çocukları ile hep görüştüğünü vurgulayan Şahgül, "Ayrıldıysak ben çocuklarımı atmak zorunda değilim, ben her zaman çocuklarımın yanındayım" dedi.

Çocuklarının babalarına çok düşkün olduğuna işaret eden Şahgül, şöyle konuştu:
"Bunlar babalarına çok aşırı düşkündü. Kimi çocuk anne diye ağlar ya hemşireler doktorlar şaşırırdı (biz ilk defa duyuyoruz çocuklar 'anne' diye ağlarlar ama senin çocukların 'baba' diye ağlıyor) diye. Onların yanında kalması daha doğruydu çünkü benim hiç maddi durumum yoktu, onlara bakmaya bakamazdım. Kendimle beraber onları sefalete sürükleyemezdim."
"Buradaki çocuklarım nasılsa onlar da öyle" diyen Şahgül, olay günü önce Mehmet Ali'yi aradığını, aklına ilk çocuklarının geldiğini, taziye için baba evinde kalmaya devam eden Mehmet Ali'yi bu süre sonunda gidip aldığını kaydetti.

Saniye Şahgül, şimdiki eşinin çocuklarına bakmayı memnuniyetle kabul ettiğini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile