Mehmetçik Antakya'da Yarali Sarmak Için Yogun Mesaide

Depremden etkilenen Hatay merkezde 2 bin 723 Mehmetçik yarali sarmak için çalisirken, 11 mutfak 3 seyyar firinla günlük 15 bin ekmek, 10 bin kisilik yemek dagitiliyor.

Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremlerin ardindan Türk Silahli Kuvvetlerinin arama kurtarma, yasam destek ve saglik faaliyetlerine yönelik yogun katkisi devam ediyor. Depremin ardindan Milli Savunma Bakanligi bünyesinde kurulan Afet Acil Durum Kriz Masasi ile gelen taleplere yanit verilirken, bölgeye arama kurtarma ekiplerinin ulastirilmasi için hava ve deniz "yardim koridorlari” olusturuldu. Bununla birlikte Türk Silahli Kuvvetleri depremzedelere yardim için seferber oldu. Depremin etkiledigi bölgelerde vatandaslara sicak yemek, kumanya ile ekmek dagitildi.

Ayrica bölgelere gönderilen sahra mutfaklari faaliyetlerine basladi.

Bunlarla birlikte seyyar tuvalet, seyyar banyo da depremden etkilenen bölgelere sevk edildi. Türk Silahli Kuvvetleri, deprem bölgelerinin hizli depremzedelere ulastirilmasi için lojistik destek üsleri kurdu. 8 ilde kurulan 19 lojistik üssünde bölgeye gönderilen yardimlar siniflandiriliyor. Daha sonra yardimlar AFAD koordinesinde askeri araçlarla ihtiyaç duyulan bölgelere hizla sevk ediliyor.

Bakan Akar’dan lojistik üssünde inceleme

Hatay’daki Serinyol kislasinda kurulan lojistik üssünde beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever ile incelemelerde bulunan Akar, çalismalara iliskin 8’inci Komando Tugay Komutani Tuggeneral Ali Mete’den brifing aldi. Hatay’daki 8’inci Komando Tugay Komutanliginin emrine degisik birliklerden gelen 8 komando taburunun da verildigini ifade eden Mete, “Hatay’da 2 bin 723 personelimiz görev yapiyor. Degisik bölgelerde toplam 1200 olmak üzere 5 çadir kent kurduk. 11 mutfak 3 seyyar firinla hizmet veriyoruz. Günlük ekmek üretimimiz 15 bin, yemek üretimimizi 10 bin kapasiteye çikardik ve Antakya’da muhtelif yerlerde yemek ve ekmek dagitimi hizmetini yürütüyoruz” diye konustu.

Gönderilen yardimlari köylere de ulastirdiklarini aktaran Mete, sunlari kaydetti:

“Kurdugumuz çadir kentlere yangin söndürme cihazlari, su depolari ile seyyar banyo ve tuvaletleri tasidik. Sehrimizdeki iki büyük hastanenin su ihtiyacini karsiliyoruz. Tankerlerimizle düzenli su tasiyor orada düzenli olarak sularin akmasini sagliyoruz. Köylere su ana kadar toplam 1516 araçla yardim yaptik. Bu kapsamda dün 445 noktaya ulasarak yardim malzemesi biraktik. AFAD ile koordine halindeyiz. Yeni çadir kent talepleri var. Lojistik üssümüze yeni gelen çadirlar var. Yerlerin belirlenmesinin ardindan çadir kurma faaliyetlerimize devam edecegiz.”

Milli Savunma Bakani Akar da çalismalardan dolayi Mehmetçigi kutladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile