Meksika'da Uyusturucu Çetelerinin Çatismasinda Ölü Sayisi 34'E Çikti

Meksika'nin kuzeyinde dün ilk belirlemelere göre 18 kisinin öldügü çeteler arasinda çikan çatismalarda, hayatini kaybedenlerin sayisinin 34'e yükseldigi bildirildi.

La Jornada internet sitesinin haberine göre, ülkenin Zacatecas eyaletinde, rakip organize suç örgütlerinin, alan kontrolünü saglamak amaciyla agir silahlarla birbirlerine yönelik saldirisinda can kaybi artti.

Yetkililer, çatismanin, Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) ile Sinaloa Karteli arasinda yasandigini ve dünden bu yana hayatini kaybedenlerin sayisinin 18'den 34'e çiktigini açikladi.

Bölgeye, Ulusal Muhafizlarin sevk edilmesinin yani sira olaylarin çok yönlü arastirilmasi için yogun güvenlik önlemleri altinda devlet savciligi yetkilileri gönderildi.

Meksika’nin en güçlü ve en siddetli suç örgütü olarak kabul edilen Jalisco Karteli, bölge ve çevresinin kontrolü için Sinaloa Karteli ile çarpisiyor.

Meksika'da 2006'da kartelleri yok etmek için baslatilan mücadelenin getirdigi çatisma ortaminda su ana kadar 300 binden fazla kisi hayatini kaybetti. 340 bini askin Meksikalinin yerlerinden edildigi bu süreçte yaklasik 40 bin kisi de kayboldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile