Meksika Fransa'yı çiğnedi geçti

Dünya Kupası finalleri A Grubu'nda Meksika Fransa'yı son yarım saatte attığı gollerle 2-0 yendi.

  Dünya Kupası finalleri A Grubu ' nda Meksika Fransa ' yı son yarım saatte attığı gollerle 2-0 yendi .
1998 dünya şampiyonu ve 2006 ' nın finalisti Fransa , 2010 ' da gruptan çıkamama tehlikesiyle karşı karşıya .

A Grubu ' ndaki ilk maçında Uruguay ile golsüz berabere kalan Fransa , ikinci maçında Meksika ' ya 2-0 yenilmekten kurtulamadı .

Polokwane ' deki Peter Mokaba Stadı ' nda 45 bin kişinin izlediği mücadelede Meksika ' nın gollerini 64 . dakikada Javier Hernandez ve 79 . dakikada Cuauhtemoc Blanco kaydetti .

Gelecek sezon Manchester United ' da forma giyecek olan Hernandez ' in golü , Dünya Kupası tarihinde atılan 2100 ' üncü gol olurken , Meksika Fransa ' yı ilk kez mağlup etti .

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Galatasaray ' da kiralık geçiren Giovani dos Santos ilk 11 ' de başladığı maçta 90 dakika sahada kaldı ve hızıyla Fransa savunmasına zor anlar yaşattı .

İkinc maçlar sonunda Uruguay ve Meksika dörder puana sahip , Fransa ve turnuvanın evsahibi Güney Afrika ' nın birer puanı var .

Gruptaki son maçlar 22 Haziran Salı günü oynanacak , Meksika ile Uruguay , Fransa ile Güney Afrika karşı karşıya gelecek .



Fransa : Lloris , Sagna , Abidal , Gallas , Evra , Toulalan , Diaby , Malouda , Ribery , Govou ( 69 Valbuena ) , Anelka ( 46 Gignac ) .
Meksika : Perez , Juarez ( 55 Hernandez ) , Marquez , Rodriguez , Salcido , Torrado , Moreno , Osorio , Giovani , Franco ( 62 Blanco ) , Vela ( 31 Barrera ) .

Goller : 64 Hernandez , 79 Blanco ( penaltı )

Sarı kartlar : Franco , Moreno , Juarez , Toulalan , Abidal , Rodriguez

Hakem : Khalil Al-Ghamdi ( Suudi Arabistan )

Stat : Peter Mokaba


CNN Türk
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile