Melen Çayı'nda 80 Bin Raftingci Hedefi

Düzce Rafting İl Temsilci Karanfil: 'Beklentimizin çok üzerinde bir turist akını var. Biz raftingde, Düzce'nin lokomotif ve lider olacağını söylüyorduk. Şu anda lideriz'

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde bulunan Dokuzdeğirmen rafting parkurunda bu yıl 80 bini aşkın kişinin rafting yapması bekleniyor.

Rafting İl Temsilcisi Şerif Ali Karanfil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın başında rafting işletmecileri olarak kendilerine 50 bin hedefi koyduklarını, ilk 4 ayda bu rakama ulaştıklarını söyledi.

Cumayeri'nin farklı aktivitelerle de turist almaya başladığını anlatan Karanfil, 'Rafting yapmaya gelen misafirlerimiz diğer etkinliklerle tatilini renklendiriyor. Dolayısıyla ilgi bir kat daha arttı. Misafirlerimiz zepline, ATV turu, trekking, paintball, doğa yürüyüşü gibi aktivitelerle bölgeye akın etmeye başladı. Bu ilgiyi beklemiyorduk, biz de şaşırdık.' diye konuştu.

Düzce'nin rafting sporunda Türkiye'nin lideri durumuna geldiğini vurgulayan Karanfil, şöyle konuştu:

'İşletmelerimizin kapasitesi zorlanmaya başlandı. İşletmeci arkadaşlarla toplantı yapıp kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Beklentimizin çok üzerinde bir turist akını var. Biz raftingde, Düzce'nin lokomotif ve lider olacağını söylüyorduk. Şu anda lideriz. Hedef olarak, rafting yapan sayısını 50 bin olarak hedeflesek de bölgeye gelen turist sayısı 80 bin olacak. Bu şekilde devam ederse 3 yıl içerisinde bahsedilen rakamlar 3-4 kat artacaktır. Böyle bir potansiyel var. Öngörülmeyen bir turizm patlamasını yaşıyoruz.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile