Meletmez Göleti 8 Bin 910 Dekar Alani Sulayacak

Adana’nin Kozan ilçesindeki Meletmez Göleti’nin sulama kismi bu sene devreye alindi. 46 metre yüksekliginde ve 4,33 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olan gölet, 4 köyde 8 bin 910 dekar tarimsal araziyi sulayacak.

Gölet, bölgede tarimsal faaliyetlerin çesitlenmesine, ürün çesitlerinin artmasina, verim kalitesi ve verim yüksekliginin saglanmasina katki saglayacak. Ayrica, bölgenin kalkinmasina ve gelismesine de önemli bir ivme kazandiracak. Göletin sulama kisminin devreye alinmasiyla birlikte, çiftçiler daha fazla ve kaliteli ürün yetistirme imkanina kavustu. Bölgede domates, salatalik, ejder meyvesi, avokado ve çilek gibi ürünler yetistirilmeye baslandi. Göletin sulama kisminin devreye alinmasiyla birlikte, bölgedeki çiftçilere 66,7 milyon TL’lik ekonomik fayda saglanacagi bildiriliyor.

Ferhatli Mahallesi Muhtari Mustafa Akça, "Bu emegi geçen bu barajin temelden son islemi bitene kadar emegi geçen Sayin Vekilime çok çok tesekkür ediyoruz. O bizim yanimizda durdu. su an verimini de almaya basladik. Damlama sulamaya geçtik. Çesitli ürünler üretmeye basladik; domates, ejder meyvesi, avokado, çilek. Allah razi olsun vekilimizden. Burada Sayin Cumhurbaskanimizdan da Allah razi olsun. Yani böyle bir köyümüze bu seyi kazandirdigi için herkesten Allah razi olsun" dedi.

Seracilikla ugrasan Ibrahim Akçoban ise, "Muhtarima, belediye baskanima, vekillerime çok tesekkürler. Yani bize bayagi bir büyük imkan sagladilar sudan dolayi. Su olmasa yani biz bu isi yapamazdik. Yapilsa da yani kisitli olurdu Ben su an domates üretimi yapiyorum. Bir de çilek üretimi yapiyorum. Bes dönüm çilek var. Bir dönüm domates var. Yani su anda suda hiçbir sikintimiz yok" ifadelerini kullandi.

Çiftçi Hamdi Segmen ise, "Allah razi olsun baraji yapildi. Baraj ile sulamaya her türlü farkli ürünlerimizi ekiyoruz üretim çalismalarimiz artti üretime devam ediyoruz" diye konustu.

Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan, "Bu bölge için çok kiymetli bir yatirim. Bu yatirima emegi geçen basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere bakanlarimiza ve bölge milletvekillerimize, genel baskan yardimcilarimiza hassaten tesekkür ediyorum. Çünkü bu bölge için çok kiymetli bir yatirim ama bu yatirimin sulama kisminda bu sene devreye aldik. Yani basinçli borulu sistemle kirk alti metre yüksekliginde ve dört buçuk milyon metreküplük kapasitesiyle dokuz bin dönüm araziyi sulayacak bu göletin üzerindeyiz. Gerçekten bu bölgenin hem tarimsal faaliyetlerinin çesitlenmesi açisindan hem de ürün çesitleri açisindan hem de verim kalitesi ve verim yüksekligi açisindan çok kiymetli bir yatirim. Çiftçilerimize, bölgemize çok kiymetli ürünler yetistirmelerini Cenabi Allah’tan niyaz ediyorum. Bu bölgenin kalkinmasina, bu bölgenin gelismesine, bu bölgede yatirim yapilmasina farkli ürün desenlerinin yetistirilmesi anlaminda da çok güzel bir kiymetli bir yatirim oldu. Bölgemize, milletimize, Kozan’imiza hayirlar getirmesini cenabi Allah’tan niyaz ediyorum. Tesekkür ediyorum" dedi.

Program Özgan, Adana Milletvekili Abdullah Dogru, Kozan AK Parti Ilçe Baskani Yusuf Bilgili ve ilçe teskilati mahalleliler, çiftçiler ve muhtarlar hatira fotografi ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile