Melikgazi Belediyesi, AB Hibesiyle Günes Enerji Santrali Kurdu

Melikgazi Belediyesi, AB Hibesiyle Günes Enerji Santrali Kurdu

Melikgazi Belediyesi, Avrupa Birligi destegiyle Litvanya Merkezi Proje Yönetim Ajansindan (CPVA) aldigi hibe destegi ile Günes Enerjisi Santrali’nin kurulumunu tamamladi.

Projenin tamamlanmasi nedeniyle gerçeklestirilen programa Litvanya Merkezi Proje Yönetim Ajansi’ndan (CPVA) Baskan Yardimcisi Rasa Surauien, Takim Lideri Daiva Matonien, Uluslararasi Uzman Jovita Ramanauskait ve Valius Serbenta katilim sagladi. Projenin çok kisa sürede ve basariyla tamamlanmasindan dolayi belediyemizi tebrik eden heyet, projenin diger belediyelere örnek olabilecek nitelikte oldugunu belirterek Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu’na tesekkürlerini iletti. Proje konusunda bilgi veren Baskan Palancioglu su ifadelere yer verdi;

"Iklim degisikliginin etkilerini toplum olarak gün geçtikçe daha fazla hissediyoruz. Artan hava sicakliklari, asiri yagislar ve mevsimsel dengesizlikleri önlemek adina bizlere önemli vazifeler yüklemektedir. Projemizle tamamladigimiz günes enerjisi santrali, iklimi koruma adina attigimiz önemli adimlardan biri daha oldu. Bu vesileyle, çalismalarini bitirdigimiz projenin Melikgazi’mize hayirli, ugurlu olmasini diliyorum.”

’The Solar City Project’ isimli proje çerçevesinde kurulan günes enerjisi santrali ile yenilenebilir enerji kaynaklarindan daha fazla istifade edilmesinin planlandigini belirten Baskan Palancioglu; "Belediye hizmet binasi çatisina ve otopark alanina 127kWp gücünde kurulan santral ile birlikte belediyenin günes enerji santrali 3500kWp gücüne çikarilmis oldu. Proje kapsaminda TOGG gibi yeni nesil elektrikli araçlarin sarj ihtiyacini karsilamak üzere Elektrikli Araç Sarj Istasyonu da kuruldu. Sarj istasyonunun harcayacagi enerji de yine günes panellerinden karsilanacak sekilde planlandi. Bu yolla günesten kazanilan elektrik enerjisi, yeni nesil elektrikli araçlarin istifadesine sunuldu. Günesten elde edilen elektrigin farkli alanlarda kullanimini yayginlastirmak ve model olmak adina özgün bir çalisma gerçeklestirildi.

Bu kapsamda, Melikgazi Belediyemizin tarimsal sulama için kullandigi sulama sistemlerinden birinin elektrik enerji ihtiyaci için günes panelleri kullanildi" dedi.

Projede elektrikli araçlarin belediye hizmetlerinde kullanimlarini arttirmak adina elektrikli atik toplama araci da satin alinarak Melikgazi’nin hizmetine sunuldugunu söyleyen Baskan Palancioglu, Melikgazi’ye deger katacak yatirim ve hizmetlerine hiz kesmeden devam edecegini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile