Melikgazi Belediyesi'nden TEKNOFEST'e Imza Atacak 36 Projeye Dev Destek

Melikgazi Belediyesi'nden TEKNOFEST'e Imza Atacak 36 Projeye Dev Destek

Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu, Türkiye’nin milli teknolojilerini gelistirmeyi hedefleyen TEKNOFEST’e katilacak olup Melikgazi Belediyesi’nden destek almak için basvuru yapan 81 proje arasindan 36 projeye destek olacaklarini açikladi.

Proje üreten gençlere egitim alaninda verdigi destekleri sürdüren Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu, “ Türkiye’nin gelecegini sekillendirecek olan, kendini gelistiren, proje üreten gençlerimizi Melikgazi Belediyesi olarak her zaman destekliyoruz. TEKNOFEST’e proje üreten gençlerimize rekor desteklerimizi sürdürüyoruz. 2022 yilinda 33 takima 1 milyon TL, 2023’te tam 20 projeye 1,5 milyon TL destek saglamistik. 2024 yilinda ise rekor bir rakamla 2,5 milyon TL teknolojik destegimiz gençlerimiz için hazir. Bu kapsamda bu sene Adana’da düzenlenecek olan Havacilik ve Uzay Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katilacak takimlardan destek talep edenler için Belediyemiz Tiyatro Salonu’nda düzenledigimiz proje degerlendirme toplantisinda toplam 81 proje jüri karsisina çikmisti. Bu projelerin her biri jüri tarafindan ayri ayri degerlendirildi. Birbirinden basarili projeler arasindan 36 projeye karar verildi ve belirlenen projeler belediyemizden malzeme destegi almaya hak kazandi. Kazanan takimlarimizi tebrik ediyor; basarilar diliyorum. Insallah bu sene de güzel sonuçlara imzamizi atacagiz. Melikgazi Belediyesi olarak toplam 2 milyon 500 bin TL degerinde malzeme destegi saglayacagiz. Birbirinden güzel fikir ve projeleriyle basvuru yapan tüm gençlerimize tesekkür ediyor; basarilarinin devamini diliyorum “ dedi.

Seçilen projelerin TEKNOFEST’te güzel basarilara imza atacagina inandigini belirten Baskan Palancioglu, destek almaya hak kazanan takimlardan 20 tanesinin üniversite, 7 tanesinin lise ve 9 tanesinin ilkokul düzeyinde oldugunu belirterek destek almaya hak kazanan takimlarin listesine Melikgazi Belediyesi Teknofest sayfasindan (https://www.melikgazi.bel.tr/teknofest/) ulasilabilecegini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile