Melikgazi Belediyesi Üstün Yetenekli Ögrencilere Destegini Sürdürüyor

Melikgazi Belediyesi Üstün Yetenekli Ögrencilere Destegini Sürdürüyor

Melikgazi Belediyesi ve Melikgazi Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan tasarlanan "Ögrenci Yetenekli Ögretmen Farkinda Projesi" TÜBITAK tarafindan desteklenerek uygulama destegi almaya hak kazandi.

Doga Egitimi ve Bilim Okullari Destekleme Programi kapsaminda desteklenen proje, üstün yetenekli çocuklarin daha iyi taninmasi, sinif ortaminda fark edilebilmeleri ve yeteneklerine göre yönlendirilmeleri için tasarlandi. Egitimler, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçeklestirilen “Drama Etkinligi” ile basladi.

Sinif içerisinde drama etkinliklerinin nasil yapilacagina dair bilgiler uygulamali olarak ögretmenlere aktariliyor. Egitimler, Üstün Yetenekli Çocuklarda Bilissel Gelisim, Üstün Yetenekli Çocuklarda Duyussal Gelisim ve Karakter Egitimi gibi birçok baslikta verilen egitimler ile devam ediyor. Çocuklarin sinif içi STEAM etkinliklerine dahil olmalari ve etkinlikler ile ipuçlarin nasil yakalanacagina dair egitimler saglaniyor. Bilim Dersleri 1 - Iz Pesinde, Uzay Yolculugu, STEM Egitimindeki Bilesenler ve 21. Yüzyil Becerileri gibi basliklarda verilen egitimler, bilim etkinliklerinde farkli bakis açilarinin tespitine yönelik ipuçlari sagliyor. STEAM atölyelerinde ögretmenler, basit materyaller ile ressam robot, manyetik araba, günes enerjisi gibi basliklarda atölyelere katiliyor. Basit materyaller ile çalisma yapan çocuklarda farkli sorularin nasil alinacagi, farklilasan çocuklarin nasil anlasilabilecegi anlatiliyor. Proje kapsaminda ögretmenler ile birlikte Kayseri Bilim Merkezi ve Çetin Sen bilim Merkezi ziyaretleri de gerçeklestirilerek ögretmenlere okul disi egitim imkanlarinin çocuklar üzerindeki pozitif katkilari açiklaniyor.

Gerçeklestirilen egitimler ile ilgili Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu su ifadelere yer verdi:

“Üstün yetenekli çocuklarimiz, ülkemizin sanatta, bilimde ve teknolojide gelismesi için ihtiyaç duydugumuz kiymetlilerimizdir. Insanliga fayda saglayan çalismalarda üstün yetenekli çocuklarimizin katkilari yadsinamaz. Bu nedenle her biri bir cevher olan üstün yetenekli çocuklarimizi tespit etmemiz ve ihtiyaç duyduklari gelistirilmis egitim imkanlarini sunmamiz gerekmektedir. Melikgazi Belediyesi olarak üstün yetenekli çocuklarimizin gerçeklestirdigi birçok çalismaya destek veriyoruz, vermeye de devam edecegiz. 3 yildir sürdürdügümüz Teknofest desteklerimiz ile üretilen her bir degeri daha fazla gelistirmeleri için çocuklarimiza yardimci oluyoruz. Ilçemizin farkli yerlerine insa ettigimiz Teknoloji Atölyeleri ve Akil Küpü Kütüphanelerimiz ile daha nezih ve teknolojik imkanlarla okul disi egitim ortamlari sagliyoruz. Önümüzdeki süreçte yine, bu çocuklarimizin egitim görecegi ve destek alacagi Dâhiler Koleji ve Çocuk Üniversitesi projelerimizi hayata geçirecegiz. Bu vesileyle, Melikgazi Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüz ile birlikte gerçeklestirdigimiz projenin hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum.”

Mehmet Miraboglu Ilkokulu, Melikgazi RAM, Çetin Sen Bilim ve Sanat Merkezi destekleri ile gerçeklestirilen “Ögrenci Yetenekli Ögretmen Farkinda” projesi 5 günlük egitimin tamamlanmasinin ardindan sona erecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile