Melikgazi’Den Belsin’E Çevre Düzenlemesi

Melikgazi’Den Belsin’E Çevre Düzenlemesi

Melikgazi Belediyesi tarafından, Belsin Toplu Konut alanında yeni bir çalışma başlatılarak, yeşil alan, yaya yolu ile otoparklar inşa edildi.

Kayseri’nin ilk uydu kent toplu konut alanının Belsin olduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak bu 7 mahalleli konut alanında yapılan çalışmalar ile hiçbir alt yapı sorunu kalmamıştır. Hatta bu semtte çarşı alanı oluşturularak bölge halkının mağduriyeti giderildi. Her türlü sosyal tesis inşatı yapıldı. Gelişen ve büyüyen bu semt için şu anda 70 bin metrekare hazır çim kullanılarak, yeşil alanlar oluşturuluyor veya yenileniyor. 20 bin metrekare yaya yolu inşa ediliyor. Yeni oluşan yerleşim alanları da dahil 4 bin 750 metrekare otopark inşası devam ediyor” dedi.

Belsin bölgesinde yer alan park, bahçe ile orta refüjlerdeki çim alanların otomatik sulama sistemi ile sulanacağını ifade eden Büyükkılıç, yeşil alanlar için çim ekimi yerine hazır kesilmiş çim yerleştirdiklerini dolayısı ile bölge halkının şimdiden yeşil bir çevreyi bugünden elde ettiğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile