Melikşah Üniversitesi'nde Konferans

Melikşah Üniversitesi'nde Konferans

Kayseri Melikşah Üniversitesinde 'Bologna Süreci' olarak da bilinen 'Avrupa Yükseköğretim Alanı Yaratmayı Hedefleyen Reform Süreci' konulu konferans yapıldı.

Kayseri Melikşah Üniversitesinde 'Bologna Süreci' olarak da bilinen "Avrupa Yükseköğretim Alanı Yaratmayı Hedefleyen Reform Süreci" konulu konferans yapıldı.
Melikşah Üniversitesi Konferans Salonu'nda yapılan konferansa konuşmacı olarak katılan 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Dç.Dr. Ethem Güneren, üniversitelerin kendilerini yenilemeleri gerektiğini söyledi. Doç.Dr. Ethem, "Üniversiteler kendilerini geliştirmeli yatay büyümenin yanı sıra daha çok dikey büyümeye önem vermelidir. Öğrenci merkezli eğitim yaygınlaştırılmalıdır. Bu bağlamda Melikşah Üniversitesi'nin yapılanmasının çağın gereklerine uygun olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Öğrenci değişim programının üniversiteler için önemli olduğunun altını çizen Dç.Dr. Güneren, "Öğrenci değişimi Avrupa'nın diğer ülkelerindeki üniversitelerin farklılığını, zenginliğini görme adına yararlı olacaktır. Ve Erasmus ve Farabi programlarından öğrencilerin mutlaka faydalanması gerekiyor" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile