Meme Kanseri Tanisinda Yeni Teknoloji 3D Tomosentez Mamografi Cihazi SANKO'da

Meme kanseri tanisinda yeni teknoloji olan 3D Tomosentez Mamografi Cihazi, SANKO Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Bölümü’nde kullanilmaya baslandi. SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dali Ögr. Üyesi Nurcihan Yavuz Savas, “Amacimiz, meme kanserini erken teshis ederek, tedavi sansini artirmak” dedi.

Meme kanserinin kadinlarda en sik görülen kanser tipi oldugunu belirten Dr. Ögr. Üyesi Savas, Dünya Saglik Örgütü verilerine göre her 8 kadindan birinin meme kanserine yakalandigini belirtti.

Kadinlarda en sik karsilasilan ve erken teshis saglandiginda tam kür sansi elde edilebilen meme kanserini, 3D Tomosentez Mamografi Cihazi ile en erken evrede tespit edebilmeyi amaçladiklarinin altini çizen Dr. Ögr. Üyesi Savas, söyle devam etti: “Bu asamada tarama yöntemi olarak günümüzde kullandigimiz tetkikimiz mamografidir. Mamografi teknigi olarak günümüzde klasik, dijital ve 3D tomosentez mamografi kullanilmakta olup bunlar içerisinde en son teknoloji olan ve duyarliligi en yüksek olan yöntem 3D tomosentez mamografidir.”

3D Tomosentez mamografi cihazi

Dr. Ögr. Üyesi Savas, 3D tomosentez mamografi cihazina yönelik olarak ise su bilgileri paylasti: “SANKO Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Bölümümüzde hizmete sundugumuz 3D tomosentez mamografi cihazimiz 0,5 mm’lik ince kesitler alarak memeyi 3 boyutlu degerlendirmeyi saglayan günümüzdeki son teknoloji mamografi yöntemidir. Bu sayede tümörü daha küçük boyutlardayken saptayabilme, meme dokusu içerisine gizlenmis kanserli dokulari ayirt edebilme imkâni saglar. Ayrica özellikle 40 yas üstü, menopoza girmemis, meme dokusu yogun olan kadinlarda yüksek duyarlilikla memeyi degerlendirmeyi saglamaktadir. Bu tip hastalarda meme dokusunun yogun olmasindan kaynaklanabilecek olasi yalanci pozitiflikleri en aza indirerek hastayi daha dogru degerlendirmemize olanak saglamaktadir. SANKO Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Bölümü olarak kullandigimiz son teknoloji 3D tomosentez mamografi incelememiz ile 40 yas üstü kadinlari dogru taramayi ve kanser bulgusunda olan hastalarda erken tani ve tedavi sansi için çalisiyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile