Meme Kanserine Karsi Pembe Balon Uçurdular

Meme Kanserine Karsi Pembe Balon Uçurdular

Meme Kanseri Farkindalik ayi nedeniyle Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde doktor ve saglik çalisanlari gökyüzüne pembe balon uçurarak, meme kanserine dikkat çekti.

’Meme Kanseri Farkindalik Ayi’ nedeniyle hastanede açilan stantta çalisanlar, meme kanseri konusunda hasta ve hasta yakinlari bilgilendiriyor. Erken Teshisin öneminde de dikkat çekilen stant, yogun ilgi gördü. Brosürlerin de dagitildigi stantta bulunana saglik görevlileri meme kanserinin nedenleri, belirtileri, tarama, korunma ve tani konularinda detayli bilgiler verdi.

Elle muayene

Saglik görevlileri, erken teshiste önemli olan elle muayenenin nasil ve ne siklikta yapilmasi gerektigini detayli bir sekilde anlatti. Meme kanseri konusuna dikkat çekmek için standa gelen ziyaretçilerin yakalarina pembe kurdele takilirken hastane yönetim, doktor ve saglik çalisanlari ise gökyüzüne pembe balonlar birakildi. ANKA Hastanesi Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmani Doç. Dr. Mehmet Ali Yagci, meme kanserinin kadinlarda en sik görülen kanser türlerinden birisi oldugunu belirterek, sunlari söyledi: “Meme kanseri kadinlarda en sik görülen kanser türü. Bunun için özellikle kadinlarin belli bir yasin üzerine geldikleri zaman düzenli bir sekilde doktor kontrolünde olmalari, kendi kendilerine meme muayenelerini asla aksatmamalari gerekiyor. Memede ya da koltuk altinda elle fark edilebilen kitle, sertlik ya da sislik, meme basindan kanli veya seffaf renkli akinti gelmesi, meme basinda çökme, renk, ya da sekil bozuklugu, çatlak ve yara olusmasi, kabuklanma kanser belirtisi olabilir. Kadinlarin belirli araliklarla memelerini elle kontrol etmeleri, kanserin ileri asamalara ulasmadan fark edilmesi açisindan önem arz ediyor. Özellikle, 40 yasindan sonra yilda bir tarama mamografisi yapilmasinda yarar var. Çünkü mamografi ile meme kanseri, elle hissedilir hale gelmeden çok daha küçükken saptanmaktadir” dedi.

“Meme Kanseri Farkindalik Ayi “nedeniyle ayrica hastaneye meme kanseriyle ilgili bilgilendirici görseller ve meme kanserinde erken teshisin öneminin anlatildigi afisler asildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile