Memeli Hayvanlar Yaban Hayatıyla Buluşuyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 2003 yılından bugüne kadar yetiştirilen toplam bin 128 kızıl geyik, yaban koyunu, ceylan, alageyik ve yaban keçisini tabiata saldı.

Bu yıl ise 79'u ceylan, 6'sı kızıl geyik ve 3'ü alageyik olmak üzere toplam 88 yaban hayvanının tabiata bırakılması hedefleniyor.
Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, yaban hayatına yaptığı katkıları hız kesmeden devam ettiriyor.
Hazırlanan ve uygulamaya geçirilen yeni projelerle yaban hayvanlarının korunması, geliştirilmesi, gelecek nesillere intikalinin sağlanması çalışmalarına hassasiyetle ve hızla devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu kapsamda 2003 yılından günümüze kadar yetiştirilen toplam bin 128 kızıl geyik, yaban koyunu, ceylan, alageyik ve yaban keçisini tabiatla buluşturdu.
Bu tarihten önce yetiştirilerek tabiata bırakılan memeli yaban hayvanı sayısı ise sadece 181 olarak gerçekleşmişti.
Yaban hayvanlarının tabii yaşam alanları içerisinde çitlerle çevrilerek oluşturulan üretme istasyonlarında üretilen yaban hayvanları ormandaki doğal yaşama ayak uyduracak şekilde yetiştiriliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2014 yılı içerisinde bu şekilde yetiştirdiği 79'u ceylan, 6'sı kızıl geyik ve 3'ü alageyik olmak üzere toplam 88 yaban hayvanını tabiata bırakmayı hedefliyor.
- "Biyolojik ve tabii çeşitliliğin korunmasını hedefliyoruz"
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaban hayatı üzerindeki dengenin desteklenmesi maksadıyla yürütülen çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

Eroğlu, "Kurduğumuz üretme istasyonlarında yetiştirilen memeli yaban hayvanlarını her yıl belirlenen bölgelere salıyoruz. Böylece popülasyonlarını devam ettirmelerini, çoğalmalarını biyolojik ve tabii çeşitliliğin korunmasını hedefliyoruz" ifadesini kullandı.
Bakan Eroğlu, 2003 yılından itibaren üretim ve yerleştirme çalışmalarına hız verdiklerini kaydederek, şu bilgileri verdi:
"2003 yılı öncesi yalnızca kızıl geyik üretiliyordu ve toplamda 181 adet üretim gerçekleşmiş ve tabiata bırakılmıştı. 2003 sonrası memeli yaban hayvanı üretiminde çeşitliliği artırarak yaban koyunu ceylan, alageyik ve yaban keçisi üretimlerine de başladık. Bu kapsamda 2003 yılından itibaren 2014 yılı içerisinde tabiata bırakılacak 88 memeli yaban hayvanıyla birlikte 500 kızıl geyik, 248 yaban koyunu, 284 ceylan, 32 alageyik ve 64 yaban keçisini tabiatla buluşturmuş olacağız."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile