Memleket Parti'li Çelebi Açiklamasi 'Atatürk'ün Askeri Olmak Militer Bir Ifade Degildir'

Memleket Partisi Izmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "Atatürk'ün askeri olmak militer bir ifade degildir. Atatürk'ün askeri olmak; bireyin özgürlügünü, halkin egemenligini ve devletin bagimsizligini savunmak demektir." dedi.

Çelebi, partisinin Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile düzenledigi basin toplantisinda, 17 Ekim Astsubaylar Günü'nü kutlayarak, Mehmetçigin sorunlarina yönelik TBMM'de en fazla kanun teklifi veren milletvekilinin kendisi oldugunu söyledi.

Muhtarlar Günü'nün de bugün oldugunu animsatan Çelebi, muhtarin sorunlariyla ilgili çalismalar yaptigini, bu konuda 9 maddelik bir kanun teklifi sundugunu belirtti.

Çelebi, Istanbul Barosu baskanligina seçilen Mehmet Durakoglu'nun, "Atatürk'ün askeriyim." sözünün elestirildigini anlatan Çelebi, "Atatürk'ün askeri olmak militer bir ifade degildir. Atatürk'ün askeri olmak; bireyin özgürlügünü, halkin egemenligini ve devletin bagimsizligini savunmak demektir." dedi.

TBMM Genel Kurulunda geçen hafta kabul edilen Vergi Usul Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin ÖTV düzenlemesini içeren maddesine "ret" oyu verdiklerini kaydeden Çelebi, çiftçi ve esnafin yararina olan maddelerle bazi kurumsal ihtiyaç nedeniyle getirilen düzenlemeye "kabul" oyu verdiklerini ifade etti.

Kuru çay satislarindan kamu zarari olustugunu da iddia eden Çelebi, "ÇAYKUR 5 özel sirketi çagiriyor, 'Benim depolarimda yer yok, kuru çaylari size maliyetinden düsük vereyim' diyor. 5 yandas sirkete kuru çaylar maliyetinden düsük veriliyor." dedi.

Karabük Milletvekili Aksoy da siyasetin kitlendigini savunarak, tünelin sonundaki isigin Memleket Partisi oldugunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile