Türkiye'nin güçlü ve büyük bir devlet olduğunu kaydeden Şeker, sivil toplum kuruluşları olarak asıl beklentilerinin Anayasa'nın tamamen değişmesi olduğunu, fakat mevcut değişikliklerin bile reform niteliğinde olduğunu söyledi.
Anayasa Mahkemesi'nin, Anayasa Değişiklik Paketi'nin içeriğine girerek bazı maddeleri iptal etmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Şeker, şöyle dedi:
"Anayasa Mahkemesi, Anayasa Değişiklik Paketi'ni şekil değil, içerik yönünden inceleyerek Meclis iradesine ipotek koymuştur. Anayasa Mahkemesi hukuki değil daha çok siyasi bir kararın altına imza atmıştır. Fakat biz STK'lar paketin bu haliyle bile büyük bir reform niteliği taşıdığını düşünüyoruz. Biz aslında Anayasa'nın tamamının değişmesinden yanayız ama mevcut koşullarda referanduma gidecek olan paketi de olumlu buluyoruz. Özellikle kamu çalışanları olarak bu pakette memura toplu sözleşme hakkının getirilmesini olumlu buluyoruz. Gerçi biz grev hakkının da pakette yer almasını istiyorduk ama yine demokratikleşme yolunda bu da önemli bir kazanımdır. Biz 12 Eylül'de sandığa giderek evet oyu vereceğiz. Türkiye demokratikleşme yolunda büyük bir engeli daha aşmıştır."
Türkiye'nin dünya muvazenesindeki yerini alabilmesi için ağırlıklarından kurtulması gerektiğini ifade eden Şeker, Anayasa Değişiklik Paketi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından bazı maddelerinin iptal edilmesine karşın referanduma gidilmesine olanak sağlanmasını olumlu bulduğunu kaydetti.