Memur-Sen'den Birlesmis Milletlere Siyah Çelenk Eylemi

Memur-Sen'den Birlesmis Milletlere Siyah Çelenk Eylemi

Memur Sendikalari Konfederasyonu Baskani Ali Yalçin, "BM’yi ve uluslararasi toplumu terör devletini durdurma konusunda adim atmaya davet ediyoruz" dedi.

Memur-Sen teskilati, Gazze’de soykirima ugrayan binlerce masum sivil konusunda Birlesmis Milletlerin (BM) islevsiz kaldigini belirterek BM Ankara Temsilciligi önünde toplanarak eylem gerçeklestirdi.

Insanlarin orada soykirim altinda oldugu bir süreçte insani sorumlulugu yerine getirmek adina bu gün burada Birlesmis Milletler Ankara temsilcigi önünde bir arada olduklarini belirten Memur Sendikalari Konfederasyonu Baskani Ali Yalçin, "Filistin topraklari 1948’den beri Siyonist Israil tarafindan isgal altinda. Her geçen gün yerlesimci adi altinda silahli çeteler tarafindan gasp edilen yerler genisletiliyor. Dünya ile bagi isgalci Siyonistlerin insafina birakilan Gazze büyük oranda mülteci kamplarindan olusuyor artik" ifadelerini kullandi.

"Katledilen Gazzelilerin 24 binden fazlasi kadin ve çocuk"

BM ve uluslararasi toplum soykirimi durdurmadigi her gün bilanço daha da korkunç bir hal aldigini söyleyen Yalçin, "Vahsetin düzeyi her geçen gün genisliyor ve dönüsüyor. 7 Ekim’den bu güne kadar Gazze’de isgalci Israil güçleri tarafindan yapilan soykirimda yaklasik 35 bin sivil sehit edildi, 77 bin masum yaralandi. Katledilen Gazzelilerden 24 bin den fazlasi kadin ve çocuk. Gazze’nin yüzde 70’i yerle bir oldu. Evlerin yüzde 60’i, ticari tesislerin yüzde 80’i, okullarin yüzde 90’i yok oldu. 35 hastanenin 24’ü bombalandi. 11 tanesi ise kismen çalisabiliyor. 267 ibadethane bombalandi. Su kuyularinin yüzde 83’ü artik çalisamaz durumda” seklinde konustu.



"Bizzat BM’nin gözetiminde olan mekanlar vuruluyor"

Vahsetin büyük olduguna dikkat çeken ve gelen haberler ile görüntülerini kan dondurdugunu vurgulayan Yalçin, "Insanlarin canli canli topraga gömüldügü, buldozerler ile bedenlerinin paramparça edildigi, gözaltinda iskenceler ile katledildigi görüntüleri görüyoruz. Enkaz altinda kalanlarin çikarilmasina, katledilen cenazelerin alinmasi dahi izin verilmiyor. Savas suçu sayilan fosfor bombalari kullaniliyor. Sivil yerleri hedef aliyorlar. Hastaneleri, ambulanslari, saglik görevlilerini, egitimcileri, siyasileri herkesi ve her seyi toptan hedef aliyor Siyonist isgal çetesi. Bizzat BM’nin gözetiminde olan mekanlar vuruluyor. Yardim için bir araya gelen kalabaliklar katlediliyor. Pazar yerleri bombalaniyor. Sivil altyapi tamamen yok ediliyor, insani yardimlar da engelleniyor. Elektrik, su, gida girisine yeteri kadar izin verilmiyor. Kitlesel katliamlar gerçeklestirilirken bir yandan da kitlik ve açlikla, saglik hizmetlerine erisimi engelleyerek, yaralilarin tedavisine izin vermeyerek kitlesel ölümler hedefleniyor” ifadelerini kullandi.

BM’yi ve uluslararasi toplumu terör devletini durdurma konusunda somut adimlar atmaya davet eden Yalçin, “Inisiyatif almaya, soykirimi duyurmaya çagiriyor ve 1 Mayis’a Gazze’deki, Filistin’deki emekçiler soykirim altinda giriyor diye buradan bir kez daha haykirmak için bugün buradayiz” dedi.

Konusmalarin ardindan BM Ankara temsilciligi önüne siyah çelenk birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile