Memur-Sen'den Sanliurfa'da 'Filistin'e Özgürlük Yürüyüsü'

Memur-Sen'den Sanliurfa'da 'Filistin'e Özgürlük Yürüyüsü'

Memur Sendikalari Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafindan Filistin’e Destek Platformu’nun çatisi altinda düzenlenen “Filistin’e Özgürlük Yürüyüsleri”nin ikincisi Sanliurfa’da gerçeklestirildi.

Israil güçlerinin, ABD, destegiyle Gazze’de gerçeklestirdigi olaylara ses yükseltmek ve Filistinli insanlarin yaninda olmak amaciyla Filistin’e Destek Platformu öncülügünde 1 Aralik’ta Sakarya’da baslayan Filistin’e Destek Yürüyüsleri’nin ikincisi Sanliurfa’da gerçeklestirildi.

Ali Selli Parki’nda bir araya gelen binlerce Sanliurfali ve platform gönüllüleri, kortej esliginde bayraklarla, marslarla, sloganlarla Rabia Meydani’na yürüdü.

Rabia meydaninda bir konusma yapan Memur-Sen Genel Baskani ve Filistin’e Destek Platformu Sözcüsü Ali Yalçin, Gazze’nin bir haysiyet meselesi oldugunu vurgulayarak, “Gazze’de tarihin en korkunç soykirimi yasaniyor. 17 binden fazla kardesimiz sehit edildi. 7 binden fazla çocugumuz Bebegimiz 5 bin kadin 46 bin yaralimiz var ve tedavi edilemiyor. Hastanelerimiz, ambulanslarimiz, okullarimiz, camilerimiz yerle bir edildi. Hastanelerdeki bebeklerimizi, Sokakta oynayan çocuklarimizi öldürüyorlar. Filistinli çocuklari öldürmeye ‘Gazze’de çim biçiyoruz’ diyorlar! Bunlar Meleklerin lanet okudugu, seytanlarin alkisladigi alçaklardir” dedi.

Gazze’nin gelecegi Türkiye’nin gelecegidir

Emperyalistlerin korkunç bir küresel plan dâhilinde hareket ettiklerini ve Gazze’de soykirim ittifaki kurduklarini söyleyen Yalçin, “Arzi-i Mev’ud için çalisiyorlar. Bazi nasipsizler de çikmis hala “Gazze’den bize ne” diyor. Bunu diyenler ya haindir ya da cahil! Arz-i mev’ud’a göre Kudüs’ten sonra alinmasi gereken ilk sehir Urfa’ymis, bak hele! Kudüs’ü aldilar, Hedeflerinde Urfa var. Iste bu yüzden diyoruz ki Kudüs’ün gelecegi Istanbul’un gelecegidir. Gazze’nin gelecegi Türkiye’nin gelecegidir” seklinde konustu.

Filistin direnisinin önemli liderlerinden Seyh Ahmet Yasin’in “Dirensek de öldürüyorlar, direnmesek de öldürüyorlar. Biz direnmeyi seçtik” sözlerini hatirlatan Yalçin konusmasini söyle sürdürdü:

“Büyük bir aci ve kahir deryasindayiz. Evet, aci var, kahir var ama umut da var. Gazze’de oyunlari bozan kahraman bir direnis de var. Gazze’de yigitlik var, cesaret var, haysiyet var, izzet var. ‘Berran ve bahren ve cevven’ diyen bir yürek var. Zalimlere zilleti, mazlumlara izzeti tasiyan bir tufan var. Yilginlik yok, direnis var”

“Gazze insanligin haysiyet sinavidir”

Yalçin, dünyanin 7 Ekim’den beri büyük bir uyanis ve dirilis yasadigini; milyonlarca insanin meydanlardan Filistin’e özgürlük diyerek küresel intifadayi büyüttügünü söyledi.



Kudüs özgür oluncaya, Hanzala yüzünü dönünceye kadar her ilden, her meydandan zulme karsi haykirmaya devam edeceklerine isaret eden Yalçin, Almazsak ölmeyiz ama alirsak ölecekler diyerek, boykota devam edecegiz! Zulmü haykiracagiz, hakki haykiracagiz, hakikati haykiracagiz! Bugün Gazze, insanligin haysiyet sinavidir, adamlik sinavidir” dedi.

Konusmasinda Islam ülkelerine seslenen Yalçin, “Israil denen gasp çetesiyle, terör örgütüyle iliskinizi kesin! Dik durun! Tehditlere santajlara boyun egmeyin. Reelpolitige aldanmayin! Çocuklarimizin katledilmesini durdurmak sizin elinizde. Bilin ki hiç bir reel politik, hiçbir ulusal çikar Gazzeli bir çocugun hayatindan daha kiymetli degildir” diye konustu.

BM binalarina siginan insanlarin dahi vahsice katledildiklerini söyleyen Yalçin, “Yarin 10 Aralik Insan Haklari Günü ama su anda tarihin en vahsi insanlik suçu isleniyor. Ama BM ve tüm uluslararasi toplum üç maymunu oynuyor. Taslari baglayip, köpekleri salmis, vahseti izliyorlar. Buradan açikça söylüyorum: Gazze’de yüzyilin soykirimi isleniyor And olsun soykirimi da soykirimcilari da unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Çocuklarimizin katilleri döktükleri kanda bogulmadikça bu hesabi kapatmayacagiz! Siyonist çete, Filistin’den defolmadikça durmayacagiz! Sanliurfa’dan Gazze’ye, Kudüs’e, Aksa’ya bin selam olsun. Kahrolsun Siyonizm, kahrolsun Emperyalizm, yasasin özgür Kudüs, yasasin nehirden denize özgür Filistin” diyerek sözlerini noktaladi.

“Siyonizm tüm dünya için büyük bir tehdit”

Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Selim Argun ise Siyonizmin tüm dünya için büyük bir tehlike arz ettigini söyledigi konusmasinda, tüm dünyanin. Gazze’deki insanlarin metaneti ve hakli durusu tüm dünya haklarini derinden etkiledigini ifade etti.

Filistin’de yasanan zulmün dünyanin dört bir tarafinda bir uyanisa vesile oldugunu söyleyen Argun, herkesin Siyonizmin tüm dünya için ne kadar tehlikeli oldugunun farkinda vardigini dile getirdi.

Sanliurfa Büyük Filistin Yürüyüsü, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Selim Argun’un savas, çatisma, yoksulluk ve zulüm altindaki mazlumlar için ettigi duayla sona erdi. Yürüyüse, Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Selim Argun, Memur-Sen genel baskan yardimcilari, Konfederasyon bünyesindeki sendikalarin genel baskanlari ile yönetim kurulu üyeleri katilim sagladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile