Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmede, Gündoğdu'nun öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılar hakkında Dinçer'e bilgi verdiği kaydedildi. Gündoğdu ise “Yeni eğitim sistemine geçiş dolayısıyla branş öğretmeni ihtiyacında artış var, sınıf öğretmenlerinin alan değişikliği sonrası sınıf öğretmenliğinde de 8 bine yakın boşluk oluştu. Şu an toplamda 30 bine yakın ücretli öğretmen çalışmaktadır. Öncelikle ücretli öğretmenlik uygulamasının sonlandırılarak, Şubat’ta 30 bin atama, Ağustosta ise 70 bin atama yapılarak öğretmen açığı sorununun ortadan kaldırılmasını bekliyoruz” dedi
Eğitim öğretimin kalitesine odaklanmak, öğretmenin iş huzuru ve iç huzuru için, kafasının rahat olması gerektiğini kaydeden Gündoğdu, eşler bir araya getirilemediği, aile bütünlüğü sağlanamadığı müddetçe verimli bir çalışma mümkün olmayacağını dile getirdi. Gündoğdu bu nedenle, eş durumundan tayinleri gerçekleştirilemeyen çalışanların problemlerinin bir an önce çözülmesi ve aile bütünlüklerinin sağlanması gerektiğini ifade etti.
İl müdürü, il müdür yardımcıları, ilçe müdürleri ve şube müdürlerinin rotasyonunun ara dönemde yapılması konusunda kamuoyunda beklenti oluştuğunu ifade eden Gündoğdu, “Ara dönem öncesi tercihler alınıp atamalar gerçekleşir, yeni görev yerlerine başlamalar ise yarıyıl tatilinde olursa rotasyona tabi olacak olanlar da mağdur olmamış olur" dedi
Mevcut kılık kıyafet yönetmeliğinin üniversitelerde staja gelen öğrencileri dahi mağdur ettiğine de değinen Gündoğdu, "Devlet millet kaynaşmasının önündeki engellerden olan, başörtülü kadınların çalışma hayatında yer almasını engelleyen kılık kıyafet dayatmaları artık son bulmalı" diye konuştu
Gündoğdu, ayrıca okullarda ibadet yerlerinin olmamasının hem çalışanları hem de öğrencileri zor durumda bıraktığını belirterek okullarda imkanlar nispetinde ihtiyaca cevap vermek amacıyla ibadet yeri tahsis edilmesini istedi. Öğretmen Kariyer Basamakları düzenlemesinin gecikmesinin oluşturduğu mağduriyetten ziyade yeni düzenlemenin mağduriyetlere kapı aralamamasını isteyen Ahmet Gündoğdu, eğitimin paydaşları ile yeni düzenlemenin paylaşılmamış olması ve kamuoyuna yansıyan bazı haberlerin oluşturduğu sendika olarak kendilerini kaygılandığını belirtti.
Gündoğdu, "Bakanlığınız tarafından Kariyer Basamaklarında Yükselme konusunda yasal düzenleme çalışması yapıldığı, bu çalışmanın kazanılan unvanların kaybedilmesi veya öğretmenlik mesleğinde geri hizmete alınma gibi tepkiye ve huzursuzluğa neden olacak duyumlar alıyoruz. Böyle bir şeyin kabul edilmesi beklenemez. Yeni düzenlemenin öğretmen camiasında heyecan oluşturması gerekmektedir. Bizler bu çalışma sürecine yetkili sendikanın da mutlaka dahil edilmesini ve paydaşların görüşlerinden yararlanılmasını istiyoruz" dedi.
Ahmet Gündoğdu, 666 sayılı KHK sonrası öğretmenlerin yaşadığı ek ödeme mağduriyetinin hala giderilmediğini belirterek, kariyer basamakları düzenlemesi ek ödemenin yerine ikame edilecek bir alternatif olmadığını, öğretmenlerin bordroları ile barışık olmalarının yolunun öncelikle ek ödeme mağduriyetinin giderilmesi ile mümkün olacağını ifade etti.
Gündoğdu, bu nedenle önce 666 sayılı KHK ile başlayan sürecin mağduriyetin giderilmesini daha sonra kariyer düzenlemesinin gündeme alınmasını istedi.
Açıklamada, Bakan Dinçer'in “Türkiye’de ve Dünyada Öğretmenlik” raporu dolayısıyla Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ya teşekkür ettiği, raporu inceleyeceğini belirttiği kaydedildi. Dinçer'in ayrıca sendika olarak talepleri not ettiği müdürlerin rotasyonu konusunda çalışma içerisinde olduklarını yeni eğitim sisteminin hayata geçme aşamasında yönetici hareketliliğinin isabetli olmayacağını düşündüğünü söylediği ifade edildi. Dinçer'in ayrıca yeni personel alımının mevcut bütçe imkanları doğrultusunda planlandığını belirttiği kaydedildi .
Memur- Sen Genel Başkanı Gündoğdu Bakan Dinçer İle Biraraya Geldi
Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile görüşerek sendikanın hazırladığı 'Türkiye ve Dünyada Öğretmenlik' raporunu sundu.