Adana şubesinin hekimevinde düzenlediği 'Eğitim Bir-Sen Adana Buluşması' programında konuşan Ahmet Gündoğdu, Türkiye'nin demokratikleşmesinin önündeki engelleri kaldıracak yeni bir Anayasa için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.
Gündoğdu, "Yamalı bohça halini alan Anayasa, tam demokratikleşme yolunda istenileni verememektedir. Bunu gerçekleştirmenin yolu ise, devletin milletinden milletin devletine geçişi sağlayacak, temeline insanı alan, demokrasinin tüm kurum ve kurallarının tezahür ettiği bir Anayasa hazırlamaktır. Milletimiz, 12 Eylül referandumunda siyasilere bu görevi vermiştir. Referandumda bu kadar yüksek oy çıkması, 'iktidar kim olursa olsun, yeni anayasayı hazırlasın' şeklinde yorumlanmalıdır." dedi.
SENDİKACILIĞI DAR KALIPLARDAN ÇIKARDIK
Gündoğdu, darbe ürünü kurumların 12 Eylül referandumundan sonra önemli oranda demokratikleştirildiğini ama bunun yeterli olmadığını söyledi. Gündoğdu, "2011 yılının, yarım kalmış demokratikleşme hamlesinin tamamlandığı, kamu çalışanlarının elde ettikleri toplu sözleşme hakkının grev hakkıyla taçlandığı, temel insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmediği, sendikalılaşmanın önündeki engellerin kaldırıldığı bir yıl olmasını ümit ediyorum. Kamu çalışanlarımıza, milletimize ve insanlığa sevgi, barış, sağlık ve hoşgörünün egemen olduğu bir yıl olmasını diliyorum." diye konuştu.
Sendikal anlayışlarının dar kalıplarla tanımlanamayacağını ifade eden Gündoğdu, "Özelde üyelerimizin özlük hakları, genelde ülkemizin ve insanlığın geleceği diye formülleştirdik ve yolculuğumuzu başlattık. Memur-Sen'in sendikal anlayışı dar kalıplarla tanımlanamaz. Kendimizi tek cümleyle tanımlarken, 'Çerçevesini devletin çizdiği sendikacılığa da, çerçevesi devlete karşı çizilen sendikacılığa da hayır diyoruz' diye yola çıktık. Memur-Sen'in ve Eğitim Bir-Sen'in en önemli görevi, vesayeti deşifre etmektir." dedi.
TARİHE YÖN VERECEK OLAYLAR YAŞANDI
2010 yılının tarihi gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, "Gerek kamu çalışanları, gerek Türkiye gerekse de dış gelişmeler açısından tarihe yön verecek olaylar yaşandı. Kamu çalışanlarının, toplu sözleşme hakkı temellerinin 2009 yılında atılmış olmasına rağmen Memur-Sen'in büyük mücadelesi sonucu 12 Eylül'de yapılan referandum sonrası elde edildi." diye konuştu.
Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer ise sendikacılığa değişim ruhunu ve heyecanını getirdiklerini söyledi.
Sezer, "Memur-Sen kurucu genel başkanımız rahmetli Mehmet Akif İnan'ın hayali olan demokrasi, Eğitim Bir-Sen Adana 1 Nolu Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu'nda hakim oldu. Kongremizde demokrasi şöleni yaşandı." dedi.
Eğitim Bir-Sen'in bayrağını daha da yükseklere taşımak için yola çıktıklarını ifade eden Sezer, sendikaya emeği geçen herkese teşekkür etti. 1992'de kurulun Eğitim Bir-Sen'in şaha kalktığını söyleyen Sezer, birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını vurguladı. Konuşmaların ardından sendikaya emeği geçenlere plaket takdim edildi.
Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.