Memur-Sen Genel Baskani Yalçin Açiklamasi 'Cuma Günü Is Birakma Eylemi Gerçeklestirecegiz'

Memur-Sen Genel Baskani Yalçin Açiklamasi 'Cuma Günü Is Birakma Eylemi Gerçeklestirecegiz'

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, "Egitim-Bir-Sen olarak Cuma günü is birakma eylemi gerçeklestirecegiz” dedi.

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen, Istanbul’da özel bir okulda müdürlük yapan Ibrahim Oktugan’in öldürülmesine basin açiklamasiyla tepki gösterdi. TBMM Çankaya Kapisi önünde gerçeklesen basin açiklamasinda konusan Memur-Sen ve Egitim Bir-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, "Egitim camiasi olarak hazin bir cinayet haberiyle sarsilmis bulunuyoruz. Istanbul Eyüpsultan’da eski bir ögrenci, okul müdürü Ibrahim Oktugan’a silahla saldirida bulunmus, agir yarali olarak hastaneye kaldirilan okul müdürü kurtarilamayarak vefat etmistir. Meslektasimiza Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün egitim camiamiza bassagligi diliyoruz” dedi.

Egitim çalisanlari olarak her yeni günde yeni bir saldiri haberi almaktan korkar hale geldiklerini belirten Yalçin, ögretmenlerin bugün maalesef kendilerine yönelik siddet olaylari ile anilir hale geldigini söyledi.

Ülke genelinde siddete ugrayan ögretmenleri hatirlatan Yalçin, "Izmir Ödemis’te ögrencinin pompali tüfekle öldürdügü Ayhan Kökmen’i, Igdir’da Yücel Düzci Ögretmenimizin saldiriya ugrayan ögrencilerini korurken gözü dönmüs kisilerin siddetine maruz kalmasini, Patnos’un Aktepe köyündeki Yatili Bölge Okulu Müdürü Yusuf Vural’in ve Kayseri/Melikgazi Kadi Burhanettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardimcisi Gülhan Sasmaz’in biçaklanmalarini unutmadik” diye konustu.



"Gözümüzü kapayarak çözüm bulamayiz"

Egitim çalisanlarina yönelik siddet olaylarinin münferit eylemler olmaktan çiktigini vurgulayan Yalçin, siddetin yaygin bir toplumsal sorun haline geldigini kaydetti.

Egitimciler olarak, daha iyi bir egitim, müfredat, pedagojik yöntemler, daha ileri amaçlar üzerine kafa yormalari gerektigini aktaran Yalçin “Bu yaramizi konu etmek mecburiyetinde kalisimizin ana sebebi, siddetin agirlasan toplumsal maliyeti karsisinda, bugüne kadar çözüm üretmede yetersiz kalinmasidir. Göz göre göre gelen sorunu, gözümüzün önünde duran soruna, gözümüzü kapayarak çözüm bulamayiz. Bugün yasadigimiz acilar, dünün ihmal ve umursamazliginin sonucudur. Yarin yasanmasini istemedigimiz acilar da bugünkü ilgisizligin sonucu olmamalidir” dedi.

Egitim çalisanlarina koruma saglayacak türden yasal düzenlemelerin acilen hayata geçmesini beklediklerini ifade eden Yalçin “Egitim çalisanlarina karsi egitim-ögretim kamu hizmetinin sunumundan kaynakli siddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirlerin alinmasi elzemdir. Egitim çalisanlari kendilerine yönelik siddet olaylarina karsi caydirici nitelikte, münhasiran bir cezai müeyyide getirilmesini siddete ugrayana çalisana da hukuki koruma saglayacak türden yasal düzenlemelerin gerçeklestirilmesini acilen talep etmekte ve beklemektedir. Egitim çalisanlarina yönelik artan siddet olaylarini önleyecek, failleri caydirip cezalandiracak ve magdur egitim çalisanlarina hukuku koruma saglayacak bir yasal düzenlemenin yapilmasini saglamak üzere; bugün yaptigimiz basin açiklamasinin ardindan cuma günü is birakma eylemi gerçeklestirecegiz” dedi

Is birakma eylemine es zamanli olarak 1 hafta sürecek dilekçe kampanyasi baslatacaklarini söyleyen Yalçin, TBMM’de görev yapan milletvekillerinin, egitim çalisanlarina yönelik siddet sorununu çözmek üzere hareket geçmelerini beklediklerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile