Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması 'İslam Ülkelerinin AR-GE Birimleri Ortak Çalışmalıdır'

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması 'İslam Ülkelerinin AR-GE Birimleri Ortak Çalışmalıdır'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “İslam ülkeleri olarak orta teknoloji tuzağını aşıp yüksek ve ileri teknolojiye geçmeliyiz. İslam ülkelerinin AR-GE birimleri ortak çalışmalıdır. Ekonomik kapasitemizi artırmak için rahmetli Erbakan Hocamın büyük hedeflerinden biri olan, İslam Ülkeleri Ortak Pazarı kurulmalı, ortak para birimi oluşturulmalıdır. İslam ülkeleri arasındaki gümrükleri tamamen kaldırmalıyız. Mal, sermaye ve emek dolaşımını tamamen serbest bırakmalıyız” dedi.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ESAM) organize ettiği ve Memur-Sen’in paydaş olduğu “25’inci Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi”, 50’den fazla ülkeden yaklaşık 150 ilim ve fikir insanı, siyasi parti lideri, STK başkanı ve yöneticilerinin katılımıyla İstanbul’da başladı.

Kongreye katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “İslam ülkeleri olarak orta teknoloji tuzağını aşıp yüksek ve ileri teknolojiye geçmeliyiz. İslam ülkelerinin AR-GE birimleri ortak çalışmalıdır. Ekonomik kapasitemizi artırmak için rahmetli Erbakan Hocamın büyük hedeflerinden biri olan İslam Ülkeleri Ortak Pazarı kurulmalı, ortak para birimi oluşturulmalıdır. İslam ülkeleri arasındaki gümrükleri tamamen kaldırmalı, mal, sermaye ve emek dolaşımını tamamen serbest bırakmalıyız” ifadelerini kullandı.

Yalçın, Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongrelerinin Müslüman toplulukların meselelerine ortak çözüm üretme zemini oluşturduğunu, topluluklar arası dayanışma ve işbirliği ortamını geliştirdiğini, İslam dünyasının sosyal, kültürel ve ekonomik potansiyeli hususunda devletler ve uluslararası toplum nezdinde farkındalık oluşturduğunu söyledi.



"SU, UN, ŞEKER VAR, ARTIK HELVA YAPMA ZAMANI GELMİŞ, HATTA GEÇMEKTEDİR"

İslam dünyasının yaşadığı sorunların tenkit, tespit ve çözümü için önemli bir aşama katedildiğinin altını çizen Yalçın, “Sorunların tetkik, tespit ve teşhis aşaması büyük ölçüde tamamlanmış, çözümler üretilmiş ve üretilmeye devam edilmektedir. Su, un, şeker var. Artık helva yapma zamanı gelmiş, hatta geçmektedir. 57 İslam ülkesi var, nüfusları 2 milyarı buluyor. Bu nüfusun ağırlığını gençler oluşturuyor. 57 ülke dışında dünyanın tamamına dağılmış, yani 200’den fazla ülkede Müslüman topluluklar yaşıyor. Yeryüzündeki Müslümanlar; kadim medeniyet ve kültüre sahipler. Güçlü ortak tarihleri var. Üç kıtada büyük medeniyetler inşa etmişler ve diğer kıtalarda ortaya çıkan medeniyetleri etkilemişler. Müslümanlar, dünyanın tamamında önemli nüfusa sahip. Bu diasporanın lobi yapması, işbirliği içinde olması bile dünyada birçok değişimin öncülüğünü yapacaktır” şeklinde konuştu.

"EMPERYALİST AKIMLARA KARŞI DA ORTAK HAREKET EDİLMELİDİR"

İslam coğrafyasının en büyük problemlerinin başında ırkçılık, mezhepçilik ve terör fitnesinin geldiğini vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

“Bu sorunları aşmak için ümmet bilincini ve şuurunu geliştirmek, kardeşlik hukukunu ihya etmeliyiz. Öte yandan bu üç fitnenin yayılmasına destek veren emperyalist akımlara karşı da ortak hareket edilmelidir. İslam dünyasının tüm sorunlarını kolektif bir şuurla birlikte çözebiliriz. Başta İslam dünyası olmak üzere tüm dünyada barış düzenini kurabiliriz. Bunun için ümmetin uyanışa, dirilişe ihtiyacı var. Kendine gelmesi, potansiyelini fark etmesi gerekiyor. Bu kongreler seti bu uyanışın, dirilişin, ümmetin dağınıklığının giderilmesinin öncü çalışmalarıdır. Bu kongreler, yönetme tecrübemizin artırıldığı, istişare zeminlerimizin güçlendirildiği ortak mekanlardır.”

İslam dünyasının büyük bir nüfusa sahip olmasına rağmen hala emperyalizmin ürettiği sorunlarla boğuştuğunu hatırlatan Yalçın, İslam coğrafyasının refaha ermesi için izlenmesi gereken yolun, İslam Birliği’nden geçtiğini vurguladı. Eksik olan alanların acilen kapatılması gerektiğini de belirten Yalçın, “İslam ülkeleri olarak, orta teknoloji tuzağını aşıp yüksek ve ileri teknolojiye geçmeliyiz. İslam ülkelerinin AR-GE birimleri ortak çalışmalıdır. Ekonomik kapasitemizi artırmak için rahmetli Erbakan Hocamın büyük hedeflerinden biri olan İslam Ülkeleri Ortak Pazarı kurulmalı, ortak para birimi oluşturulmalıdır. Katma değeri yüksek ve ileri teknoloji gerektiren ürünleri birlikte üretmeli, dünya piyasalarına birlikte sürmeliyiz. İslam ülkeleri arasındaki gümrükleri tamamen kaldırmalıyız. Mal, sermaye ve emek dolaşımını tamamen serbest bırakmalıyız” dedi.

"ADİL BİR DÜNYAYI İNŞA EDEBİLİRİZ"

Ortak tehditlere karşı da birlikte mücadele etme çağrısında bulunan Yalçın, “Öncelikle 2 milyar Müslüman’ın aklını ortaklaştırmalıyız. Müslüman toplulukların ortak aklını stratejik akla dönüştürmeli ve harekete geçirmeliyiz. Bu güçlü stratejik akılla geleceği planlamamız, bu planı birlikte uygulamaya dönüştürmemiz elzemdir. Bütün bunları yapmak içinde güçlü bir siyasi irade ve bu projelerin arkasında duracak yönetimler gerekiyor. Bunu başardığımızda Müslüman topluluklar olarak yeni bir dünya kurabilir, adil bir dünyayı inşa edebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

"COĞRAFYANIN MAZLUMLARINA BİRLİKTE EL UZATACAĞIZ"

“Memur-Sen olarak ümmet coğrafyasında sendikal çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz, vermeye devam edeceğiz” diyen Yalçın, şunları kaydetti:

“Tüm ümmet coğrafyasında yüksek kaliteli kamu görevlilerinin var olması için ortak çalışmalar yapıyoruz. Kamu görevlilerinin sendikal örgütleriyle birlikte güçlü sivil toplum birlikleri inşa ederek adil yönetimlerin ortaya çıkmasında, dünya siyasetinde söz sahibi olacak siyasi iradenin gelişmesinde etkin olmayı hedefliyoruz. Sendikal hareket olmamız hasebiyle, kaliteli üretimin ortaya çıkarılması, tam güvenceli istihdamın sağlanması, gelir dağılımı adaletinin gerçekleştirilmesi için birlikte çalışmalar yürüteceğiz. Ümmet coğrafyasının sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarının sorumlulukları bunlarla sınırlı olamaz. Bunun farkında ve bilincindeyiz. Coğrafyanın mazlumlarına birlikte el uzatacağız. Ahlaki yozlaşmalara karşı birlikte çözümler üreteceğiz. Kadın ve gençlik hareketlerini inşacılık süreçlerine daha aktif devreye sokmalıyız. Biz, bu konularda yoğun çalışmalar yürütüyoruz. İslam coğrafyasında acıların son bulması için Memur-Sen büyük bir gayret sarf ediyor. Kudüs ve Filistin Destek Birliği’ne yoğun destek veriyoruz. Suriye için sayısız eylem ve yardım kampanyası yürüttük. Suriye’ye milyonlarca liralık nakdi, yüzlerce TIR’lık ayni yardım yaptık."

Yalçın, konuşmasının sonunda yeryüzünün yeniden hakka ve adalete dayalı olarak imar edilmesi, yeni bir dünyanın kurulması hususunda çalışmalar yapmak ve yürütmek üzere “Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi”ni düzenleyen ESAM’a ve Başkan Recai Kutan’a teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile