Memur-sen: Türkiye İsrail’in Nato’ya Üyeliğini Veto Etmeli

Memur-sen: Türkiye İsrail’in Nato’ya Üyeliğini Veto Etmeli

Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Bursa İl Başkanlığı`nda gerçekleşen devir teslimin ardından İl Başkanlığı görevini üstlenen Ali Mollasalih, Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği`ni ziyaret etti.

Ziyarette, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker’in yanı sıra, Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Yusuf Bedir, Toç-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Hacı Dursun Yıldız ve Kültür Memur-Sen İl Temsilcisi Mahmut Aydın da hazır bulundu.
550 bin kişi ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu (STK) olduklarını ve özelde kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarını iyileştirmek ve geliştirmek noktasında mücadele vererek, hizmet sendikacılığı yaptıklarını belirten Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, bu kapsamda sendika olarak, kamu çalışanlarının sorunlarını çözüme kavuşturma noktasında köprü vazifesi üstlendiklerini anlattı.

Konuşmasında, gündeme dair bazı konuları değerlendiren Şeker, terör örgütü tarafından kaçırılan öğretmenleri gündeme getirdi. Şeker, öğretmenlere yönelik saldırıların arttığına dikkat çekti. Yapılan saldırıların ve ardından yapılan açıklamaların tahammül edilemez nitelikte olduğunu vurgulayan Şeker, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Devleti temsil eden askerlerimize yönelik saldırılarıyla hedeflerine ulaşıyorlar da sivil bir vatandaşı öldürdükleri zaman mı üzüntü duyuyorlar? Madem sivilleri öldürmek istemiyorlarsa şehrin ortasında niye bombalı eylemler düzenleyerek onca masum insanın canına kastediyorlar?”
PKK’nın sadece görünen yüz olduğuna dikkat çeken Şeker, “Bu örgütün arkasında Siyonist güçlerin, İsrail’in yer aldığını çok iyi biliyoruz. İsrail ile ilgili verilmesi mutlak olan kararların devlet nezdinde bir an önce yapılması gerektiğine inanıyoruz. Eğer Türkiye, İsrail’in NATO’ya girmesi ile ilgili hayır yanıtını verirse İsrail NATO’ya giremeyecek. Umarız ki cevabı hayır olur.” diye konuştu.


KİTAP KONUSUNDA GÖSTERİLEN CESARET YİNE GÖSTERİLMELİ
Memur-Sen’in yaptığı çalışmalar ile önemli bir yerinin olduğunu söyleyen HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, memurların bu ülkenin belkemiği olduğunu ifade etti. Okullarda para toplanmaması yönünde verilen talimat ile müdürlerle velilerin karşı karşıya geldiğini belirten Mollasalih, okullarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle müdürlerin çaresizlik içerisinde olduğuna işaret etti. Has Parti İl Başkanı, “Kitap konusunda gösterilen cesaretin bu noktada da gösterilmesini talep ediyoruz. Okulların temizlik ve bakımının yerel yönetimlere devredilmesiyle daha iyi hizmet verileceğine inanıyoruz ve bu noktada da adım atılmasını bekliyoruz.” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile