Memur Ve Emeklilerin Merakla Bekledigi Veri Açiklandi

Milyonlarca memur ve emeklinin bekledigi zam oranlari belli oldu. 6 aylik enflasyon verisiyle maaslara yansiyacak artis hesaplandi.

Memur, memur emeklisi ve SSK ile Bagkur emeklilerinin Temmuz zamlari sekillendi. 6 aylik enflasyon verileriyle hesaplanan memur, memur emeklisi ve emekli ayliklarinin zam orani belli oldu.

Emekli ve memur maaslari her yil Ocak ve Temmuz döneminde belirlenen toplu sözlesme oranina 6 aylik enflasyon farkinin eklenmesiyle hesaplaniyor. 2023 Ocak döneminde memur zammi enflasyon farki ve toplu sözlesme zammi yüzde 8, Temmuz zammi yüzde 6 olarak belirlenmisti. Temmuz zammini 6 aylik enflasyon orani dönemlik memur zammi belirlenecek. SSK ve BAG-KUR emekli ayliklari Temmuz ayinda Ocak - Haziran dönemindeki enflasyon oraninda artirilacak.

Normal kosullarda Isçi emeklisi ilk alti ayda gerçeklesen enflasyon kadar zam alacak. TÜIK verilerine göre Haziran’da alti aylik enflasyon 19,77 olarak gerçeklesti. Buna göre, en düsük SGK ve Bagkur emekli ayligi refah payi hariç olarak yüzde 19,77 artacak. En düsük SGK emekli ayligi 8 bin 982 liraya ulasacak.

Torba yasa kapsaminda en düsük memur maasi 22 bin liraya çikarilacak. Memur maasi yüzde 85 oraninda artirilmis olacak. Ayni oran memur emekli maaslarina da uygulanir ise en düsük memur emeklisi ayligi Temmuz ayinda 16 bin 700 liraya yükselecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile