Menemen'de Görkemli Cumhuriyet Coskusu

Menemen'de Görkemli Cumhuriyet Coskusu

Cumhuriyet Bayrami’nin 99. yil dönümü, Menemen’de görkemli cumhuriyet yürüyüsü ile kutlandi. Yaklasik 29 bin kisinin ellerinde mesale ve bayraklarla katildigi yürüyüste; Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, esi, kizi ve belediye ailesi hemsehrilerini selamladi. Pehlivan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserimdir’ dedigi cumhuriyet, Türk ulusuna birakilmis en degerli miras ve vazgeçilemez bir kazanimdir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda Menemen, projelerimizle konusulacak” dedi.

Cumhuriyet’in ilaninin 99. yildönümü sabah saatlerinde Menemen Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen törenle basladi.

7’den 77’ye çok sayida vatandasin katildigi, saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan tören, Menemen Kaymakami Fatih Yilmaz’in günün anlam ve önemi üzerine yaptigi konusma ile devam etti. Halk oyunlari gösterisinin ardindan Menemen Gençlik Spor Müdürlügünün düzenledigi Gençlik Kosusu’nda dereceye giren ögrencilere tesekkür belgesi ve ödülleri verildi.

Saatler 18.30’u gösterdiginde ise Tatlisu mevkiinde toplanan on binlerce kisi ellerindeki Türk bayraklariyla ve mesalelerle kortej yürüyüsü gerçeklestirdi. Atatürk ve dönemin kiyafetleriyle giydirilmis mumya askerlerin yer aldigi klasik otomobil de kortejdeki yerini aldi. Konfetilerin ve mesalelerin caddeleri süsledigi yürüyüse esi ve kizi ile katilan Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, Menemenlilerin Cumhuriyet Bayrami’ni kutladi.

“Cumhuriyetimiz, istiklal mücadelesinin tacidir”

Cumhuriyet Meydani’nda toplanan coskulu kalabaliga seslenen Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Yine her zamanki gibi muhtesemsiniz. Öncelikle cumhuriyetimizin 99. kurulus yildönümünde düzenledigimiz cumhuriyet yürüyüsümüze katilan herkese çok ama çok tesekkür ederim. Bu coskulu katilimiyla cumhuriyetine bagliligini gösteren Menemen’imiz, yine fark olusturdu. Cumhuriyet Bayrami’miz kutlu olsun. Cumhuriyetimizin 99. yildönümünü bütün ülkemizde oldugu gibi ilçemizde de milletçe kutlamanin gurur ve heyecanini yasiyoruz. Bilindigi üzere tarihimiz, dünyada esi ve benzeri görülmemis sanli zaferlerle doludur. Milletimiz bunun en güzel örnegini yaklasik bir asir önce kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karsi göstermis, yeni kurdugu Türk devletini, cumhuriyetle taçlandirmistir. Cumhuriyet, Istiklal Mücadelesi’nin tacidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserimdir’ dedigi cumhuriyet, Türk ulusuna birakilmis en degerli miras ve vazgeçilemez bir kazanimdir” diye konustu.



"Menemen, 100’üncü yilda projelerle konusulacak"

Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. yilina dogru ilerlerken var güçleriyle çalismaya devam ettiklerini ifade eden Pehlivan “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in söyledigi bir söz var; ’Biz milletimizin hizmetkârlariyiz.’ Bu düsturla yola çikarak büyük bir sevgiyle hizmet verdigimiz Menemen’imizde önce geçmis dönemden yarim kalan projeleri birer birer sizlerin hizmetine açtik. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda da spor tesislerinden kütüphanelere; gençlik merkezlerinden anaokullarina; millet bahçelerinden çevre düzenlemelerine varincaya kadar birçok projeyi siz kiymetli hemserilerimizin hizmetine sunacagiz. Çok sükür ki Menemen’imizde birligin, beraberligin, birlikte çalismanin, üretmenin bereketini yasiyoruz. Rabbim bu birlik ve beraberligimizi daim etsin. Vatanimizin birligi, milletimizin bagimsizligi ugruna verilen mücadelenin taçlanmasiyla kurulan cumhuriyetimizin 99’uncu yildönümünde, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere bu topraklari bize vatan kilan aziz sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyor, kahraman gazilerimize sükranlarimi sunuyorum. Bu vesile ile bir kez daha milletimiz ve kiymetli hemserilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’ni kutluyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile